Barbora Závadová

Barbora Závadová

Datum narození: 23. 1. 1993
Místo narození: Ostrava
Profese: plavkyně
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Barbora Závadová je plavkyně. Její nejoblíbenější disciplínou je polohový závod. Nominovala se na Letní olympijské hry 2016 v Riu.

Barbora Závadová se narodila 23. ledna 1993 v Ostravě. Plavání se věnuje odmalička, její matka byla taktéž závodní plavkyně. Polohový závod si oblíbila ve svých třinácti letech.

VŠE O OLYMPIÁDĚ V RIU ZDE

V roce 2010 se účastnila Olympijských her mládeže a vybojovala bronzovou medaili v polohovém závodu na 200 metrů. Ve svých sedmnácti letech už Barbora Závadová závodila na dospělém ME, v polohovém závodu na 400 metrů skončila šestá. V roce 2011 se umístila se sedmá na mistrovství světa s časem 4:36,96 a splnila tím limit potřebný ke kvalifikaci na Olympijské hry 2012. Získala také bronzovou medaili na ME 2012 v Debrecínu.

Na Letní univerziádě vybojovala dokonce stříbro právě ve své nejsilnější disciplíně, tedy v polohovém závodě na 400 metrů. Na zimním evropském šampionátu v plavání jí unikla medaile o 35 setin sekundy a skončila tak čtvrtá.

Barboru Závadovou trénuje Vítězslav Hartman, a to asi 15 hodin denně. Před větším závodem to však může být až 30 hodin za týden.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Kundrátek
Tomáš Kundrátek
zobrazit profil Václav Svěrkoš
Václav Svěrkoš
zobrazit profil Aleš Chvalovský
Aleš Chvalovský
zobrazit profil Kristýna Kolocová
Kristýna Kolocová
zobrazit profil Vladimír Růžička
Vladimír Růžička
zobrazit profil Tomáš Berdych
Tomáš Berdych
zobrazit profil Filip Forejtek
Filip Forejtek
zobrazit profil Dominik Suchý
Dominik Suchý