Willem Dafoe

Datum narození: 22. 7. 1955
Místo narození: Appleton, Wisconsin, USA
Výška: 175 cm
Profese: herec, podnikatel
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Willem Dafoe zazářil v série Spider-Man či v komediích s Mr. Beanem. Herec si s kolegou z oscarové Čety Johnem C. McGinleyem otevřel restauraci.

Žít a zemřít v L. A., Četa, Poslední pokušení Krista, Ve stínu upíra, Hořící Mississippi, Pokrevní bratři, Nemilovaná, Ohnivá ulice, Tenkrát v Mexiku či filmová sérii Spider-Man. To je jen drobný výčet z desítek filmů, které natočil slavný americký herec Willem Dafoe, vlastním jménem William J. Dafoe.

Willem Dafoe nahý ve filmu s Madonnou

Dále Willem Dafoe hrál třeba v erotickém thrilleru Tělo jako důkaz s Madonnou. V tomto snímku se objevil nahý, a to ve scéně na parkovišti, kde Madonně provádí orální sex.

Předvedl se po boku Rowana Atkinsona v komediích Mr. Bean: Největší filmová katastrofa a Prázdniny pana Beana. Tvůrci kultovního Batmana si Willema Dafoea nejprve zvolili do role Jokera. Nakonec ji ale dostal Jack Nicolson.

Dafoea byl 4krát nominován na Oscara

Za role ve filmech Četa (1986), Ve stínu upíra (2000), The Florida Project (2017) a U brány věčnosti (2018) byl William Dafoe nominován na Oscara a za tři z nich (kromě Čety) také na Zlatý glóbus. V roce 2016 dostal na MFF Karlovy Vary cenu za Mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

SLAVNÝ ZÁPORÁK WILLEM DAFOE S KŘIŠŤÁLOVÝM GLÓBEM

William J. Dafoe se narodil v Appletonu, ve státě Wisconsin, jako šesté z osmi dětí zdravotní sestry Muriel Isabel a chirurga Williama Alfreda Dafoe. Své křestní jméno si z Williama změnil na Willema, aby mu lidé nemohli říkat Billy.

Studoval Appleton East High School. Za výrobu videa, které vedení školy označilo za pornografické, byl vyloučen. Studia William J. Dafoe dokončil na Lawrence University. Pak studoval drama na University of Wisconsin-Milwaukee, kterou opustil krátce před promocí, jelikož jej zlákala nově vzniklá avantgardní skupina Theatre X. Je zakládajícím členem experimentální divadelní společnosti The Wooster Group.

O WILLEMU DAFOE ČTĚTE ZDE>>>

Roku 1982 se herci narodil syn Jack. S jeho matkou, režisérkou Elizabeth LeCompte, se rozešel roku 2004. V březnu 2005 si Willem Dafoe vzal italskou režisérku a herečku Giada Colagrande.

William Dafoe není jen filmový a divadelní herec, ale též podnikatel. Společně s kolegou Johnem C. McGinleyem, s nímž hrál ve válečném dramatu Četa, si pořídil restauraci.

 

 

Články o celebritě

Hosté na MFF Karlovy Vary: Kdo přijel letos a kdo se ukázal v minulosti? Hosté na MFF Karlovy Vary: Kdo přijel letos a kdo se ukázal v minulosti? Mezinárodní Festival v Karlovýc Varech je v plném proudu. Filmový nadšenci se mohou znovu dočkali řa... číst článek
Kdo s kým na Oscarech: "Trojka" Bradleyho Coopera, Gaga na ocet a milenci z Rhapsody Kdo s kým na Oscarech: "Trojka" Bradleyho Coopera, Gaga na ocet a milenci z Rhapsody Na slavnostním předávání Oscarů celebrity předvádějí nejen drahé róby a luxusní šperky, ale i své pa... číst článek
Aquaman je konečně tu: Okouzlující svět bájné Atlantidy ve filmu, který Marvelu šlape na paty Aquaman je konečně tu: Okouzlující svět bájné Atlantidy ve filmu, který Marvelu šlape na paty Arthur Curry, ještě než se stane velkým Aquamanem, bere diváky na cestu neskutečnými podvodními svět... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Alicia Vikander
Alicia Vikander
zobrazit profil Michelangelo Fortuzzi
Michelangelo Fortuzzi
zobrazit profil Jamie Belman
Jamie Belman
zobrazit profil Barbara Ronchi
Barbara Ronchi
zobrazit profil Samuel Arnold
Samuel Arnold
zobrazit profil Frances McDormand
Frances McDormand
zobrazit profil Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
zobrazit profil Nataša Gáčová
Nataša Gáčová