Lucie Sekanová

Lucie Sekanová

Datum narození: 5. 8. 1989
Místo narození: Prachatice
Profese: překážkářka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Překážkářka Lucie Sekanová začala běhat poté, co se věnovala fotbalu. Tři roky hrála za kluky, a to do dorostenecké kategorie. Pak už to pravidla kopané nepovolovala.

„Naše rodina je složená z fotbalistů. Můj děda hrával za budějovické Dynamo a Duklu, taťka a strejda také kopali. Jezdila jsem s nimi na zápasy, a protože kousíček od baráku máme hřiště, tak jsem vždycky prosila rodiče, jestli můžu hrát taky. Mamka mi to zprvu zakazovala, ale po roce se nechala přemluvit,“ řekla médiím Lucie Sekanová, která se v nominovala na LOH v Riu 2016 v kategorii 300 metrů překážek. „Byla jsem rychlá a jeden rok jsem byla i nejlepším střelcem našeho týmu,“ zavzpomínala atletka, která závodí na překážkářských tratích na 300, 400, 800, 1000, 1500, 3000 a 10 000 metrů.

LUCIE SEKANOVÁ – REKORD JÍ UNIKL JEN O CHLUP

Ani když Lucie Sekanová v běhu přes překážky dosáhla skvělých výsledků (zlato získala na mistrovstvích ČR v Pardubicích, Ostravě v Praze či v Třinci), na fotbal zdaleka nezapomněla. „Svým způsobem pro mě byl fotbal zábavnější než atletika a kdybych dostala nějakou opravdu slušnou nabídku, nevím, nevím, jak bych se rozhodla,“ zažertovala atletka.

Mezi koníčky jedné z nejlepších českých běžkyň Lucie Sekanové patří zdolávání vrcholů. „Na horách mě baví ten klid a krásné výhledy, které se naskýtají při jejich zdolávání a v neposlední řadě mě i naplňují svou energií,“ řekla v médiích.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Martin Novan
Martin Novan
zobrazit profil Mikuláš  II.
Mikuláš II.
zobrazit profil Daddy Yankee
Daddy Yankee
zobrazit profil Antonín Holý
Antonín Holý
zobrazit profil Miroslav Singer
Miroslav Singer