Jonáš Kašpar

Datum narození: 8. 10. 1991
Místo narození: Krnov
Váha: 80 kg kg
Výška: 182 cm cm
Profese: kanoista, slalomář
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Kanoista Jonáš Kašpar je českým reprezentantem ve vodním slalomu. Spolu s Markem Šindlerem tvoří osádku deblkanoe, kanoe pro dva, která se dostala na letní olymipádu 2016 v Riu de Janieru.

Jonáš Kašpar pochází z Krnova. K vodnímu slalomu se začal věnovat v Liptovském Mikuláši, na kanálu řeky Váh. Jonáš Kapšar začal závodit už jako junior v roce 2003. Nejprve zkoušel deblkajak, přesedl pak na deblkanoi, označovanou jako C2. Vodní slalom jezdil také sám. Váží si kamarádského přístupu mezi vodními slalomáři.

Za vzor si Jonáš Kašpar dává kajakáře Vavřince Hradilka či deblkánoi ve složení Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek. Na olympiádu v Riu se Jonáš Kašpar kvalifikoval s parťákem Markem Šindlerem v pražské Troji,  která patří k jeho oblíbeným tratím a trénuje zde od roku 2012. Však také na mistrovství světa v Praze v roce 2014 získali Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem zlato. A nešlo zdaleka o jediný úspěch.

Zářili i ve světovém poháru 2015, skončili druzí před další českou deblkanoí ve složení Ondřej Karlovský, Jakub Jáně. Před olympiádou v roce 2016 se jim ale už tolik Jonáši Kašparovi s Markem Šindlerem ve světovém poháru nedařilo, skončili desátí. Rozhodnuto ale už bylo. Neúprosná olympijská kvalifikační pravidla stanovila, že z každé země může závodit pouze jediná deblkánoe.

VŠE O OLYMIÁDĚ V RIU ČTĚTE ZDE

Duo Jonáš Kašpar a Marek Šindler se na olymipádu v Riu pečlivě připravovalo, a to v různých zemích světa, v nejrůznějších vodách. Přestože jde o siláka, oblíbeným jídlem Jonáše Kašpara jsou šišky s mákem.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Erat
Martin Erat
zobrazit profil Katina Papadopulosová
Katina Papadopulosová
zobrazit profil Roman Červenka
Roman Červenka
zobrazit profil Jiří Hanzlík
Jiří Hanzlík
zobrazit profil Ondřej Hyman
Ondřej Hyman
zobrazit profil Michal Šafařík
Michal Šafařík
zobrazit profil Vendula Frintová
Vendula Frintová
zobrazit profil Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne