Jiří Sýkora

Jiří Sýkora

Datum narození: 5. 8. 2016
Místo narození: Třebíč
Profese: vícebojař
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Atlet Jiří Sýkora je vícebojař, juniorský mistr světa v desetiboji z roku 2014. Na Letní olympijské hry 2016 v brazilském Riu se milovník bot nominoval v desetiboji.

Na svůj první mezinárodní šampionát se vícebojař Jiří Sýkora vydal v roce 2011. Bylo to Mistrovství světa do 17 let ve francouzském Lille, v osmiboji vybojoval sedmé místo. „Další akcí bylo EYOF, Evropský festival mládeže, kde jsem mezi evropskými dálkaři obsadil 8. místo. Během tohoto roku se mi poštěstilo. Stihl jsem vytvořit juniorský český rekord v sedmiboji i desetiboji, ale především vybojovat titul mistra světa do 20 let v americkém Eugene za 8135 bodů,“ napsal Jiří Sýkora na svých webových stránkách.

JIŘÍ SÝKORA – ROSTE Z NĚHO SUPERSTAR?

Jako dorostenec se stal Jiří Sýkora mistrem republiky v letech 2011 a 2012, stejně jako následující rok ve své debutové juniorské sezoně. V roce 2014 vyhrál halové mistrovství republiky v sedmiboji a výkonem 5838 překonal český rekord Jana Kudličky. Před mistrovstvím republiky absolvoval první seniorský sedmiboj na mezistátním utkání v Anglii.

Vícebojař se na LOH 2016 probojoval na atletickém mítinku v Götzisu. Společně s ním limity splnili i Eliška Klučinová a Adam Sebastian Helcelet. Jiří Sýkora se navíc blýskl výkonem 8121 bodů. Tím si vylepšil osobní rekord o plných 194 bodů a obsadil šesté místo. Eliška Klučinová i Adam Sebastian Helcelet skončili jedenáctí.

Jak je na tom Jiří Sýkora s hobby, prozradil na svém webu: „Mezi mé koníčky patří basketball, který hrajeme každý trénink v zimě asi 30 minut na rozehřátí. Hudbu musím slyšet denně. Velmi jsem si oblíbil boty a to jakékoli. Sleduji trh a vyhledávám pro mě nejlepší obuv za tu nejlepší cenu. Tu mi poskytují moji sponzoři nebo obchodní partneři.“

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Viktor Polášek
Viktor Polášek
zobrazit profil Sidney Crosby
Sidney Crosby
zobrazit profil Jan Kovář
Jan Kovář
zobrazit profil Yvetta Hlaváčová
Yvetta Hlaváčová
zobrazit profil Libor Došek
Libor Došek
zobrazit profil Marek Šindler
Marek Šindler
zobrazit profil Jiří Dopita
Jiří Dopita
zobrazit profil Luis Suárez
Luis Suárez