Alžběta Dufková

Alžběta Dufková

Datum narození: 19. 4. 1990
Místo narození: Brno
Profese: plavkyně - akvabela
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Akvabela Alžběta Dufková je česká plavkyně, reprezentantka v synchronizovaném plavání. Na LOH 2016 se probojovala se svou kolegyní Soňou Bernardovou.

Alžběta Dufková vytvořila společně s akvabelou Soňou Bernardovou nejúspěšnější české duo v synchronizovaném plavání. Společně soutěžily již na LOH 2008 v Pekingu, kde obsadily 18. místo. Na MS 2009 v Římě byly 12., čímž se dostaly mezi světovou špičku. V roce 2010 se jim dařilo však ještě lépe. Na světovém poháru v Šanghaji skončily na 8. místě a potvrdily tak své kvality. Na LOH 2012 v Londýně české duo vybojovalo 14. pozici.

ALŽBĚTA DUFKOVÁ – TĚŽŠÍ SESTAVA SE VYPLATILA

Jak se Alžběta Dufková stala vodní tanečnicí, prozradila v rozhovoru pro Brněnský metropolitan: „Do akvabel mě přivedli ve čtyřech letech rodiče s tím záměrem, abych se naučila plavat. Dopadlo to trošku jinak, tak si to asi nepředstavovali, ale jsou za to rádi. Ne vždycky se rodiče trefí hned napoprvé se sportem, který člověka baví. Taky pomohla naše fyzioterapeutka Radka Doležalová, se kterou jsme spolupracovaly a spolupracujeme doteď, protože v Brně patří k nejvyhlášenějším fyzioterapeutům. Taťka byl v té době učitel na střední škole a ona byla jeho žákyně, akvabely měly nábor a ona řekla tátovi, když má malou dcerku, ať ji přivede,“ prozradila v rozhovoru pro Brněnský metropolitan plavovláska Alžběta Dufková, mezi jejíž koníčky patří cestování po světě, cykloturistika, beach volejbal či návštěva kin, koncertů a festivalů.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Steven Holcomb
Steven Holcomb
zobrazit profil Michael Jordan
Michael Jordan
zobrazit profil David Lafata
David Lafata
zobrazit profil Filip Jícha
Filip Jícha
zobrazit profil Martin Erat
Martin Erat
zobrazit profil Jakub Voráček
Jakub Voráček
zobrazit profil Ája Vrzáňová
Ája Vrzáňová