Roman Mrázik

Roman Mrázik

Datum narození: 1. 1. 1970
Místo narození: Slovensko
Profese: herec, bavič

Související celebrity

Životopis

Roman Mrázik se v Česku proslavil díky pořadu Vaření s Mírou, tedy parodii na Láďu Hrušku, či jako kecal a nemakačenko Pišta z Přístavu.

Absolvoval herectví na DAMU. Roman Mrázik hostoval v A-studiu Rubín, v hradeckém Draku, v divadle Sklep, v Národním divadle nebo v Činoherním studiu. Roku 1995 dostal stálé angažmá v pražské Ypsilonce.

Mrázik se předvedl i v sitcomu Cameback

Parodii na někdejšího kulinářského mistra TV Nova Láďu Hrušku, který národ cpal kuřecími kůžemi na x způsobů, v podání kuchaře Míry Hejduka alias Romana Mrázika ne všichni diváci pochopili jako legraci. „Vaření s Mírou je noční můra všech, kdo se o vaření alespoň trošku zajímají. Je to devátý kruh pekla pro vyznavače domácích vývarů a pečení vlastního chleba. Roman Mrázik alias Míra Hejduk je esence všeho špatného z Ládi Hrušky i Jirky Babici kombinovaný s žumpou receptů z Mimibazaru,“ byl jeden z příspěvků ke komediální sérii TV Stream. 

Kromě již zmíněného úspěšného seriálu TV Prima Přístav se slovenský herec Roman Mrázik předvedl v seriálech Comeback, Dokonalý svět, Pečený sněhulákPřípad pro exorcistu, Pět mrtvých psů, Atentát, Krejzovi, Kameňák či Slunečná. 

Roman Mrázik byl pohádkovým biřicem

Slovák Roman Mrázik si zahrál i v českých filmech. Jmenujme např. komedii Jana Hřebejka U mě dobrý (2008) nebo pohádku Marka Najbrta Čertí brko (2018), v níž dostal roli biřice.

Jednu z hlavních rolí Roman Mrázik ztvárnil v německé rodinné komedii Hui Buh und das Hexenschloss (2021).

 

Další Herci

zobrazit profil Zdeněk  Žák
Zdeněk Žák
zobrazit profil Anna Vejvodová
Anna Vejvodová
zobrazit profil Barbora Bočková
Barbora Bočková
zobrazit profil Ondřej Kraus
Ondřej Kraus
zobrazit profil Vladimír Marek
Vladimír Marek
zobrazit profil Gary Oldman
Gary Oldman
zobrazit profil Gregor Bauer
Gregor Bauer
zobrazit profil Simona Lewandowská
Simona Lewandowská