Ondřej Vetešník

Ondřej Vetešník

Datum narození: 5. 3. 1984
Váha: 75 kg
Výška: 181 cm
Profese: veslař
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Český veslař Ondřej Vetešník závodí na různých lodích od roku 2005 za pražskou Duklu. A to také reprezentuje Česko. Ves stejné lodi s ním zpravidla sedí jeho dvojče, Jan Vetešník. Oba se v lehké čtyřce bez kormidelníka kvalifikovali na Letní olympijské hry 2016 v Riu de Janeiru.

Dvojice Ondřej a Jan Vetešníkovi půvdně jezdila dvojskif, a to takovým stylem, že v roce 2005 vyhrála mistrovství světa. Tak dobře je jejich trenér Rudolf Kopřiva připravil. Spolu s bratrem Janem je Ondřej Vetešník členem osmiveclice Dukly Praha, která skoro pokaždé vyhraje slavné primátorky.

Později Ondřej Vetešník s bratrem Janem okusili soutěže i v jiných lodích. Ustálila se jim čtyřka lehké váhy bez kormidelníka, v níž s nimi usilovně rytmicky veslují Miroslav Vraštil a Jiří Kopáč. Podle Ondřeje Vetešníka se posádka sehrála a vezla se na jedné vlně.

Ve světovém poháru před olympiádou v Riu de Janeiru v roce 2016 skončila lehká čtyřka bez kormidelníka šestá. Významné mezinárodní úspěchy jí ale nechybějí.

Ondřej Vetešník je podobně jako jeho dvojče Jan ženatý. Ondřeji Vetešníkovi na jaře 2016 manželka Kateřina porodila dceru Karolínu. Ondřej Vetešník Česko reprezentoval už na olympiádě v Londýně 2012.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE


 

 

Další Sportovci

zobrazit profil Martina Dubovská
Martina Dubovská
zobrazit profil Lukáš Klok
Lukáš Klok
zobrazit profil Michel Platini
Michel Platini
zobrazit profil Michal Škoda
Michal Škoda
zobrazit profil Bořek Dočkal
Bořek Dočkal
zobrazit profil Martin Štěpánek
Martin Štěpánek
zobrazit profil Jaroslav Hlinka
Jaroslav Hlinka
zobrazit profil Miroslav Rypl
Miroslav Rypl