Gabriela Mikulková

Gabriela Mikulková

Místo narození: Třinec
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Herečka Gabriela Mikulková byla za vedlejší roli v kriminálním dramatu Vladimíra Michálka Posel nominována na Cenu české filmové kritiky 2012.

Sexy tmavovláska Gabriela Mikulková (narozena 1979) studovala herectví na konzervatoři v Brně. Od čtvrtého ročníku hostovala v činohře Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, kde záhy přijala nabídku stálého angažmá. Za pracovně nejdůležitější setkání považuje zkoušení Krvavé svatby s režisérem Jurajem Deákem a spolupráci s režisérem Januszem Klimszou (NDM), osudové, tedy opět po pracovní stránce, je pro ni setkání s Janem Mikuláškem.

Třinecká rodačka Gabriela Mikulková hostovala v Komorní scéně Aréna, v pražském Divadle v Dlouhé, v Meetfactory, v brněnské Redutě či v Divadle Na zábradlí.

Za své zásadní divadelní role považuje Tonku v Romanci pro křídlovku, Dorotku ze Strakonického dudáka, Maryšu ze stejnojmenné hry, za níž se dostala do širší nominace na Cenu Thálie, či Zdeničku z Korespondence V+W režiséra Jana Mikuláška. Za tuto roli získala 4. místo - Cena Alfréda Radoka v kategorii ženský herecký výkon za rok 2010.

Před televizní kamerou se Gabriela Mikulková poprvé objevila v televizních seriálech Ordinace v růžové zahradě (2005) a Kriminálka Anděl (2008); posléze v Případech prvního oddělení (2014, 2016) či v sérii Bohéma (2016), kde dostala jednu z hlavních vedlejších rolí, a to po boku Vladimíra Javorského, Saši Rašilova, Davida Novotného, Michala Dlouhého a Evy Josefíkové.

Na Cenu české filmové kritiky 2012 byla Gabriela Mikulková nominována díky vedlejší roli v dramatu Posel režiséra Vladimíra Michálka a scénáristy Marka Espteina, kteří do svého snímku obsadili Matěje Hádka, Jiřího Vyorálka, Jana Kolaříka, Evu Leimbergerovou či Stanislava Zindulku.

 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Krejčíř
Tomáš Krejčíř
zobrazit profil Zdeněk Podhůrský
Zdeněk Podhůrský
zobrazit profil Charles Dance
Charles Dance
zobrazit profil Heath  Ledger
Heath Ledger
zobrazit profil Olga Schoberová
Olga Schoberová
zobrazit profil Oldřich Vlach
Oldřich Vlach