Jan Nedvěd

Přezdívka: 24. 9. 1946
Místo narození: Praha
Profese: písničkář, zpěvák, kytarista, skladatel

Související celebrity

Životopis

Jan Nedvěd patří společně se svým zesnulým bratrem Františkem k nejlepším folkovým písničkářům Česka. Kromě folku je proslavilo country a trampská hudba.

Kytarista, písničkář a hudební skladatel Jan Nedvěd svou kariéru začal v beatových kapelách, jako jsou The Three Long Fingers a The Preachers. Od roku 1972 byl frontmanem skupiny Toronto, která se po dvou letech existence přejmenovala na Brontosaury. Společně se svým o rok mladším bratrem Františkem byli jejími hlavními tahouny.

JAN NEDVĚD - DLUHY A HROZBA EXEKUCE

Jan Nedvěd složil nesmrtelné hity

Zároveň Jan Nedvěd spolupracoval se Spirutual kvintetem. V roce 1988 se vrhl na sólovou dráhu. Po čtyřech letech samostatného vystupování se znovu začal na pódiích objevovat s Františkem. Od roku 1996 hrál ještě se skupinou Příbuzní, v níž vystupuje - zpívá a ovládá dvanáctistrunnou kytaru - Františkům syn Vojta Nedvěd. V roce 2004 si kapela dala pauzu.

Hudebník Jan Nedvěd má na kontě desítky alb, na něž složil stovky písní, často hitů, které se již nyní staly nesmrtelnými. Jmenujme např. Růže z Papíru, Na kameni kámen, Pavlínka, Podvod, Tulácké ráno, Jižní kříž, Dopis do nebe, Živá voda, Stánky. Jedna ze slavných skladeb Jana Nedvěda se na TV Nova objevila v prvním ročníku show Tvoje tvář má známý hlas. Zazpíval jí herec Petr Rychlý.

Nedvěd je milovník velmi mladých žen

Jan Nedvěd je kromě lásky k hudbě znám jako milovník žen, a to prý i velmi mladých. V říjnu 2012 se v pražské Lucerně oženil s o 37 let mladší Pavlínou Jiráskovou. S ní rodinu již Jan Nedvěd neplánuje. Řekl to v rozhovoru pro Blesk. Ze svých vztahů má písničkách pět dětí: Moniku, Alenu, Jana, Jakuba a Václava.

O JANU NEDVĚDOVI ČTĚTE ZDE>>

 

Články o celebritě

Honza Nedvěd po letech hlásí comeback: Vracím se k hraní! Už mám 50 nových písniček Honza Nedvěd po letech hlásí comeback: Vracím se k hraní! Už mám 50 nových písniček Skoro se zdálo, že se legendární folkový zpěvák a skladatel Jan Nedvěd (76) z hudební scény stáhl na... číst článek
Šokující nařčení: Vztah Rolins a Nedvěda prochází nejtěžší zkouškou Šokující nařčení: Vztah Rolins a Nedvěda prochází nejtěžší zkouškou Fotbalový klub Juventus Turín opustila celá správní rada, do níž patřil i viceprezident klubu Pavel ... číst článek
Legendární srub bratrů Nedvědů: Úmyslně ho zapálili a 32x vykradli! V dezolátu kvůli hádkám v rodině Legendární srub bratrů Nedvědů: Úmyslně ho zapálili a 32x vykradli! V dezolátu kvůli hádkám v rodině Hádky v rodinách bratří Nedvědů se podepsaly i na místě, kde Honza (75) vyrůstal s dnes již zesnulým... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Montserrat  Caballé
Montserrat Caballé
zobrazit profil Justin Timberlake
Justin Timberlake
zobrazit profil Hana Hegerová
Hana Hegerová
zobrazit profil Ladislav Bubnár
Ladislav Bubnár
zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil Karel Plíhal
Karel Plíhal
zobrazit profil Bill Kaulitz
Bill Kaulitz
zobrazit profil Martin Schreiner
Martin Schreiner