František Nedvěd

Datum narození: 19. 9. 1947
Datum úmrtí: 18. 7. 2021
Místo narození: Praha
Profese: písničkář, zpěvák, kytarista, skladatel
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

František Nedvěd se společně se svým bratrem Janem stal legendou českého folku, country a trampské hudby. Ve šlépějích slavných písničkářů se vydal i Františkův syn Vojta.

Hudebník František Nedvěd začínal stejně jako jeho o rok starší bratr Jan ve skupině Toronto, která byla později přejmenována na Brontosaury. Společně působili také v kapele Spiritual kvintet.

FRANTIŠEK NEDVĚD - ZKOLABOVAL A BYL HOSPOTALIZOVÁN

Františka Nedvěda proslavily desítky hitů 

Vzhledem k tomu, že se Jan Nedvěd rozhodl pro sólovou dráhu, nezbylo sourozenci nic jiného, než začít vystupovat samostatně. Netrvalo dlouho a Nedvědi se znovu setkali na pódiu. A už nebyli jen dva, ale tři. Františkův syn Vojta Nedvěd si také zamiloval folk a country a začal vystupovat ve skupině Příbuzní, a jak jinak, než se svým otcem a strýcem po boku. V roce 2004 si dala skupina pauzu. A bratři Nedvědové se nepohodli a přestali se stýkat.

Zpěvák, kytarista, písničkář a skladatel František Nedvěd má na svém kontě desítky hitů. Jmenujme např. Jsem jenom chlap, Poprvé sám, Skládanka, Klekání, Poslední růže, Píseň kovboje.

František Nedvěd podlehl rakovině plic

František a Jan Nedvědovi měli ještě sestru. František Nedvěd s manželkou Marií vychovali syny Františka (narozen 1974) a Vojtěcha (1977). Mladší se stal profesionálním zpěvákem a kytaristou.

O FRANTIŠKU NEDVĚDOVI ČTĚTE ZDE>>

Písničkář František Nedvěd zemřel 18. července 2021. V 73 letech podlehl rakovině plic.

 

Články o celebritě

Písničkář Honza Nedvěd: Odporné zneužívání v rodině Písničkář Honza Nedvěd: Odporné zneužívání v rodině Už delší dobu se v kuloárech mluví o sporu známého písničkáře Honzy Nedvěda (76) a jeho syna, nosite... číst článek
Honza Nedvěd po letech hlásí comeback: Vracím se k hraní! Už mám 50 nových písniček Honza Nedvěd po letech hlásí comeback: Vracím se k hraní! Už mám 50 nových písniček Skoro se zdálo, že se legendární folkový zpěvák a skladatel Jan Nedvěd (76) z hudební scény stáhl na... číst článek
Dohra Slavíků po zveřejnění výsledků: Gott skončil úplně poslední! Dohra Slavíků po zveřejnění výsledků: Gott skončil úplně poslední! Tak tohle opravdu nikdo nečekal! Karel Gott (†80) skončil tři roky po své smrti v anketě Český slaví... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Sheryl Crow
Sheryl Crow
zobrazit profil Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
zobrazit profil Marta Jandová
Marta Jandová
zobrazit profil Markéta Konvičková
Markéta Konvičková
zobrazit profil Dasha (Dagmar Sobková)
Dasha (Dagmar Sobková)
zobrazit profil Lucie Vondráčková
Lucie Vondráčková
zobrazit profil Dolores O’Riordan
Dolores O’Riordan
zobrazit profil Vendula Příhodová
Vendula Příhodová