Eva Leimbergerová

Eva Leimbergerová

Datum narození: 3. 3. 1982
Místo narození: Brno
Výška: 175 cm
Profese: herečka, tanečnice, zpěvačka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Eva Leimbergerová dostala hlavní roli v krimi sérii Vladimíra Michálka Manon. Režisér si ji vybral i do svého dramatu Posel, kde ztvárnila přítelkyni jednoho z hlavních hrdinů.

Eva Leimbergerová se před kamerou poprvé objevila v roce 1999, kdy si zahrála v pohádce Jiřího Chlumského Pán hradu a v hořké komedii Alice Nellis Ene Bene s Ivou Janžurovou a její dcerou Theodorou Remundovou v hlavních rolích. Vedlejší postavy Eva Leimbergerová ztvárnila v dramatu Krev zmizelého a v seriálech Přešlapy, Okno do hřbitova, Škoda lásky a Vraždy v kruhu.

Pro klíčové postavy si Evu Leimbergerovou vybral režisér Vladimír Michálek. V jeho psychologickém dramatu Posel si zahrála přítelkyni jednoho z hlavních hrdinů, jimiž byli Matěj Hádek a Jiří Vyorálek. V kriminální sérii Manon ztvárnila policistku, a to opět po boku Matěje Hádka.

Brněnská rodačka Eva Leimbegerová spolupracovala s několika soubory. Napřiklad Divadlo na Fidlovačce, Švandovo divadlo, DIS či plzeňské divadlo J. K.Tyla. Herečka studovala na Pařížské státní konzervatoři. Byla tam na roční stáži po ukončení DAMU. Do Francie se pravidelně vrací, jak za prací, tak na dovolenou se svým přítelem, který je Francouz.

Eva Leimbergerová kromě francouzštiny ovládá angličtinu, hru na flétnu, na klavír, gymnastiku, tanec a akrobacii.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Jessica Chastain
Jessica Chastain
zobrazit profil Roman Mrázik
Roman Mrázik
zobrazit profil Jaroslav Weigel
Jaroslav Weigel
zobrazit profil Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
zobrazit profil Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones
zobrazit profil Vladimír Čech
Vladimír Čech