Jaroslav Radoň

Datum narození: 3. 9. 1986
Místo narození: Kutná Hora
Výška: 185 cm
Profese: rychlostní kanoista
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Sportovním snem rychlostní kanoisty Jaroslava Radoně je zlatá olympijská medaile. Podíval se už na londýnskou olympiádu v roce 2012 a jeho loď se kvalifikovala i na Letní olympijské hry v Riu de Janieru 2016.

Jaroslav Radoň jezdí háčka v deblkánoi s Filipem Dvořákem, a to 200, 500 i 1000 metrů. Dvojice patří do nejužší světové špičky. V Londýně skončili na olympiádě v roce 2012 pátí. V témže roce vyhráli mistrovství Evropy v Záhřebu. Z mistrovství světa v Duisburgu o rok později přivezli dvakrát dvě bronzové medaile.

Jaroslavu Radoňovi s Filipem Dvořákem se daří i ve světovém poháru. Dokázali to například v Miláně v roce 2014. V květnu 2016 se v závodě světového poháru kvalifikovali druhým místem na brazilskou olympiádu 2016, a to na kilometrové trati.

Kutnohorský rodák Jaroslav Radoň začínal ve 12 letech s pádlováním v Lokomotivě Nymburk. Pádlo mu dala do ruky sestra Lucie. Nadaného vodáka se ujal trenér Josef Fuksa a sportovním vzorem Jaroslava Radoně je Petr Fuksa.

Z Lokomotivy Nymburk, kde byl členem posádky dračí lodě, Jaroslav Radoň přestoupil do Dukly Praha. Jaroslav Radoň se rád podívá na film Pulp Fiction či na Přelet nad kukaččím hnízdem. Poslechne si kapely Kiss, Tři sestry či PSH. Jaroslav Radoň a Filip Dvořák jsou zároveň spolu velkými fotbalovými fanoušky, ač každý fandí jinému týmu z pražských Vršovic.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Trefil
Lukáš Trefil
zobrazit profil Soňa Bernardová
Soňa Bernardová
zobrazit profil Aleš Razým
Aleš Razým
zobrazit profil Juraj Valach
Juraj Valach
zobrazit profil David Lafata
David Lafata
zobrazit profil Veronika Vítková
Veronika Vítková
zobrazit profil Jan Železný
Jan Železný
zobrazit profil Leoš Čermák
Leoš Čermák