Mick Jagger

Datum narození: 26. 7. 1943
Místo narození: Dartford, Anglie
Profese: zpěvák, skladatel, multiinstrumentalista
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Mick Jagger je anglický rockový zpěvák, skladatel, multiinstrumentalista a hlavně zakladatel a frontman skupiny Rolling Stones.

Když se jako Michael Philip Jagger ve válečném roce 1943 narodil, nikdo netušil, že na svět přišla jedna z největších hvězd moderní hudby. Mick Jagger ovšem proslul také jako milovník života. Otcem se stal dokonce ještě ve dvaasedmdesáti. Celkem Mick Jagger zplodil osm potomků s pěti ženami. Slávu si získal především proto, že celý svůj život spojil s rockovým fenoménem, kapelou Rolling Stones. Začínal s ní už v devatenácti.

VŠE O ROCKOVÉ HVĚZDĚ MICKU JAGGEROVI ČTĚTE ZDE >>

Hudební začátky Micka Jaggera jsou spjaty se skupinou Little Boy Blue And The Blue Boys. To byl ovšem ještě teenager. Od roku 1962 už patří neodmyslitelně k The Rolling Stones a vytvořil spolu s kytaristou Keithem Richardsem její klíčovou dvojici. Natočili spolu přes tři desítky úspěšných alb.

V roce 2003 vydal hudební časopis Rolling Stone přehled 500 nejlepších alb. Bylo mezi nimi i deset alb od The Rolling Stones. V první desítce se umístila deska Exile on Main St. Jejich skladbu Satisfaction označil za nejlepší ze všech. The Rolling Stones tento prestižní hudební časopis zařadil mezi nejlepší interpety, hned za Johna Lennona, Boba Dylana a Elvise Presleyho.

Mick Jagger si ale občas z kapely The Rolling Stones odskočil ke slavným kolegům, nazpíval třeba duet s Davidem Bowiem Dancing In The Street, který obsadil první příčku britské hitparády. Slavnou tvář Micka Jaggera nemohli přehlédnout ani filmaři. Zahrál si např. ve snímcích Ned Kelly, Cucumber Castle (Okurkový hrad) nebo Čistá práce. Celkem se objevil v šestnácti filmech.

Hudebníka Micka Jaggra obdivoval i někdejší český prezident Václav Havel, který skupinu The Rolling Stones hned po pádu totality pozval v roce 1990 do Československa. Později se "Stouni" do Česka ještě několikrát vrátili a Mick Jagger se setkal s Václavem Havlem.

Poprvé se Mick Jagger oženil s Biancou Jagger (1971 až 1978), pak s modelkou Jerry Hall (1990 až 1999), která se po rozvodu vrhla do náruče miliardáře Ruperta Murdocha. Od roku 2001 žil Jagger s L´Wren Scottovou, která mu v roce 2014 zemřela. Pak si našel o neuvěřitelných 43 let mladší baletku Melanii Hamrick, která mu v prosinci 2016 porodila jeho osmého potomka.

 

Články o celebritě

Detaily opulentního banketu na počest krále Karla III.: Šedesátimetrový stůl a vína s tajemnou symbolikou! Detaily opulentního banketu na počest krále Karla III.: Šedesátimetrový stůl a vína s tajemnou symbolikou! Pozornost celého světa se tento týden ubírala směrem k Francii, kam na státní návštěvu přijel britsk... číst článek
Pompézní banket na počest krále Karla III. ve Versailles: Dorazil Mick Jagger i Hugh Grant Pompézní banket na počest krále Karla III. ve Versailles: Dorazil Mick Jagger i Hugh Grant Na třídenní státní návštěvu přiletěl ve středu 20. září do Francie britský král Karel III. s manželk... číst článek
Rolling Stones se vrací na scénu po 18 letech: Nové album a klip se sexy herečkou! Rolling Stones se vrací na scénu po 18 letech: Nové album a klip se sexy herečkou! Fanoušci legendárních „Stounů" mohou začít slavit. Jejich oblíbená rocková kapela se vrací! Po 18 le... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Karel Mrkvička
Karel Mrkvička
zobrazit profil Pavel Švec
Pavel Švec
zobrazit profil Robert Hlavatý
Robert Hlavatý
zobrazit profil Zdeněk Jurečka
Zdeněk Jurečka
zobrazit profil Marek Drahota
Marek Drahota
zobrazit profil Vlasta Redl
Vlasta Redl
zobrazit profil Smack (Jakub Janeček)
Smack (Jakub Janeček)