Oto Košta

Datum narození: 14. 12. 1956
Místo narození: Vysoké Mýto
Profese: někdejší hejtman za ANO, lékař
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Lékař Oto Košta se ve volbách 2016 stal hejtmanem Olomouckého kraje za hnutí ANO. Z funkce byl v únoru 2017 odvolán.

Lékař Oto Košta patří mezi uznávané odborníky v oblasti prevence onemocnění a zdravého životního stylu. Několik let byl lékařem dálkových plavců a tenistů, později ligových fotbalistů Sigmy Olomouc a I. HFK Olomouc. Roku 2014 se stal poradcem ICRC-Mezinárodního klinického a výzkumného centra Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, zaměřujícího se na léčbu kardiovaskulárních a neurologických onemocnění.

Lékařem se Oto Košta stal po studiu na Univerzitě Palackého v Olomouci. Absolvoval odborné stáže ve Švýcarsku, Německu, Izraeli a Kanadě. Působil ve Fakultní nemocnici v Olomouci jako vedoucí lékař závodního zdravotního střediska a oddělení zdravotní výchovy. V roce 1993 si zařídil soukromou ordinaci všeobecného praktického lékaře pro dospělé.

Do politického hnutí ANO Oto Košta vstoupil začátkem roku 2016. V rámci krajských voleb 2016 pro hnutí Andreje Babiše vybojoval křeslo olomouckého hejtmana. Z postu byl v únoru 2017 kvůli sporům s kolegy odvolán a v dubnu vystoupil z hnutí ANO

Oto Košta je jak aktivním sportovcem, tak zarytým fanouškem olomouckých sportovců, milovníkem humoru, zábavy a dobrého vína. Jako lékař zastává názor, že kvalitní alkohol v přiměřeném množství je pro lidský organismus a psychiku prospěšnější než zarputilá abstinence. Mezi jeho koníčky patří kinematografie, literatura a klasická hudba.

O OTOVI KOŠTOVI ČTĚTE ZDE>> 

Doktor Oto Košta je ženatý. S manželkou mají syna.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jan Čenský
Jan Čenský
zobrazit profil Šárka Záhrobská-Strachová
Šárka Záhrobská-Strachová
zobrazit profil Josef Škvorecký
Josef Škvorecký
zobrazit profil Natálie Kotková
Natálie Kotková
zobrazit profil Adam Novák
Adam Novák
zobrazit profil Jiří Hanych
Jiří Hanych
zobrazit profil Morgan Freeman
Morgan Freeman