Bohumil Šimek

Bohumil Šimek

Datum narození: 2. 3. 1959
Místo narození: Brno
Profese: politik, 3. hejtman Jihomoravského kraje, bývalý ředitel policie
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Bohumil Šimek, někdejší šéf Městské policie Brno, byl v letech 2016 až 2020 hejtmanem Jihomoravského kraje za hnutí ANO 2011.

Pracovní kariéru Bohumil Šimek začínal v roce 1979 jako prodejce v podniku Zetor Brno. V letech 1979 až 1990 byl vedoucím odboru informační soustavy ve Státním projektovém ústavu Brno. V roce 1990 absolvoval magisterský obor právo a posléza úspěšně složil rigorózní zkoušku v témže oboru.

K policii Bohumil Šimek nastoupil jako vyšetřovatel v roce 1990. V letech 1993 až 2008 byl šéfem Okresního ředitelství Policie ČR Brno-venkov. Poté pracoval na jihomoravském krajském úřadu jako bezpečnostní ředitel a sekretář Michala Haška, dokud se s ním jeho někdejší nadřízený nerozloučil.

V polovině roku 2013 Bohumil Šimek nastoupil k Městské policii Brno. Nejprve zastával funkci náměstka ředitele pro majetkové záležitosti, od února 2014 byl řízením této instituce pověřen. V květnu 2015 Bohumila Šimka do funkce ředitele Městské policie Brno zvolilo městské zastupitelstvo. Řídil ji do prosince 2016.

V krajských volbách 2016 se Bohumil Šimek stal za hnutí ANO 2011 jihomoravským zastupitelem a posléze 3. tamním hejtmanem.

Následně jej provázely neúspěchy. Pohořel jako nestraník za ANO v parlamentních volbách 2017, stejně jako v komunálních volbách 2018, kdy se nedostal jak do Zastupitelstva města Brna, tak do Zastupitelstva městské části Brno-Židenice.

Ve volbách 2020 se po rezignaci Petra Vokřála Bohumil Šimek stal lídrem kandidátky hnutí Andreje Babiše v Jihomoravském kraji. Post zastupitele obhájil, křeslo hejtmana nikoli. Nahradil jej Jan Grolich (KDU-ČSL).

O BOHUMILU ŠIMKOVI ČTĚTE ZDE>>

Bohumil Šimek je ženatý a má dceru.

 

 

 

Články o celebritě

Hra o trůny v krajích: Babiš věří v tsunami, Bartoš v nové triumfy, Fiala ve 3 hejtmany Hra o trůny v krajích: Babiš věří v tsunami, Bartoš v nové triumfy, Fiala ve 3 hejtmany Krajské volby 2020 se kvapem blíží. Stihne Česko „tsunami“ favorita voleb ANO, nebo si hejtmanská kř... číst článek
Hejtmanům před volbami kraluje Půta, za ním je Běhounek a Netolický, zjistil průzkum Hejtmanům před volbami kraluje Půta, za ním je Běhounek a Netolický, zjistil průzkum Krajské volby se rychle blíží, k urnám půjdeme už 2. a 3. října. Ještě před nimi se ale podívejme na... číst článek
Chaos, ale i návrat roušek na dohled: Jak reagují „zelené“ okresy na Vojtěchův semafor? Chaos, ale i návrat roušek na dohled: Jak reagují „zelené“ okresy na Vojtěchův semafor? Ministerstvo zdravotnictví v pondělí poprvé představilo takzvaný semafor, tedy mapu okresů podle epi... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Milan Daďourek
Milan Daďourek
zobrazit profil Zuzana Brzobohatá
Zuzana Brzobohatá
zobrazit profil Jana Bobošíková
Jana Bobošíková
zobrazit profil Irena Blažková
Irena Blažková
zobrazit profil Michaela Opltová
Michaela Opltová
zobrazit profil Jindřich Florián
Jindřich Florián
zobrazit profil Zdeněk Zajíček
Zdeněk Zajíček
zobrazit profil Martin Baxa
Martin Baxa