Klára Dostálová

Datum narození: 13. 3. 1971
Profese: politička za hnutí ANO 2011, 18. ministryně pro místní rozvoj
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politička za hnutí ANO 2011 Klára Dostálová, která byla Milošem Zemanem opakovaně jmenována ministryní pro místní rozvoj, ve volbách 2021 obhájila poslanecký mandát. Ve vládě skončila v prosinci téhož roku.

Absolventka ekonomie na VŠE v Praze Klára Dostálová po studiích pracovala mj. jako účetní nebo úvěrová specialistka v České spořitelně. Roku 2004 založila Centrum evropského plánování, které následně deset let řídila. Také podnikala a vedla účetnictví. V roce 2014 se stala místopředsedkyní správní rady Horské služby ČR.

KLÁRA DOSTÁLOVÁ PŘED SOUDEM

Dostálová byla náměskyní Šlechtové

Na ministerstvu pro místní rozvoj Klára Dostálová začala pracovat jako náměstkyně a odbornice na čerpání evropských dotací v únoru roku 2014. V listopadu téhož roku povýšila na 1. náměstkyni (regionální rozvoj v sekci regionálního rozvoje) tehdejší šéfky resortu Karly Šlechtové.

Do krajských voleb 2016 šla Klára Dostálová jako lídryně Královéhradeckého kraje - nestraník za hnutí ANO 2011. A stala se zastupitelkou. Na post musela rezignovat poté, co přijala funkci ministerské 1. náměstkyně.

Do parlamentních voleb 2017 hnutí Andreje Babiše Kláru Dostálovou vyslalo opět jako jedničku kandidátky Královéhradeckého kraje. Získala poslanecké křeslo a 13. prosince 2017 ji prezident Miloš Zeman jmenoval ministryní pro místní rozvoj a posléze znovu 27. června 2018.

Do parlamentních voleb 2021 hnutí ANO Kláru Dostálovou vyslalo znovu jako jedničku své královéhradecké kandidátky. Křeslo v dolní komoře obhájila. Ve vládě skončila v prosinci téhož roku.

O KLÁŘE DOSTÁLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Klára Dostálová je vdaná. Má dvě děti.

 

 

 

 

 

 

Články o celebritě

Zemřel exposlanec ANO a lékař Pavel Plzák (†63): Podlehl těžké nemoci Zemřel exposlanec ANO a lékař Pavel Plzák (†63): Podlehl těžké nemoci Ve věku 63 let zemřel v sobotu po těžké nemoci bývalý poslanec hnutí ANO za Královéhradecký kraj Pav... číst článek
Po koalici ANO s SPD prahne Okamura. Schillerová: Z EU ani NATO nechceme. A budeme bohatá nevěsta Po koalici ANO s SPD prahne Okamura. Schillerová: Z EU ani NATO nechceme. A budeme bohatá nevěsta Alena Schillerová (ANO) je přesvědčená, že bez ANO nepůjde po příštích volbách sestavit vládu. „Já j... číst článek
První dáma ANO Schillerová v Hráčích: Vrátíme EET a školkovné! Kým by chtěla být v příští vládě? První dáma ANO Schillerová v Hráčích: Vrátíme EET a školkovné! Kým by chtěla být v příští vládě? Když se jí zeptáte, čím by chtěla být po volbách i vzhledem k tomu, že průzkumy věští hnutí ANO vítě... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Marcela Melková
Marcela Melková
zobrazit profil Jan Zahradníček
Jan Zahradníček
zobrazit profil Michaela Šebelová
Michaela Šebelová
zobrazit profil Helena Pešatová
Helena Pešatová
zobrazit profil Peter Hromádka
Peter Hromádka
zobrazit profil Josef Vacek
Josef Vacek
zobrazit profil Lubomír Franc
Lubomír Franc