Herbert Pavera

Datum narození: 4. 1. 1958
Místo narození: Bolatice
Profese: politik TOP 09, senátor, učitel

Související celebrity

Životopis

Politik TOP 09 Herbert Pavera, dlouholetý starosta obce Bolatice, se ve volbách 2018 stal senátorem Topky s podporou dalších stran, a to za obvod č. 68 - Opava.

Předseda svazku obcí a měst na Hlučínsku - Sdružení obcí Hlučínska Herbert Pavera vystudoval učitelství matematiky a chemie pro základní i střední školy na Pedagogické škole v Ostravě. Vyučoval na základní škole v Opavě-Kylešovicích, kde byl tři roky zástupcem ředitele a poté ji v letech 1992 až 1998 vedl.

HERBERT PAVERA BOJOBVAL S KOLAPSEM DOPRAVY

V komunálních volbách 1990 Herbert Pavera usedl do Zastupitelstva obce Bolatice v okrese Opava. Mandát zastupitele obhájil i v roce 1994, kdy byl zvolen členem rady obce jako nestraník za Sdružení nezávislých kandidátů. V letech 1997 až 1998 působil jako místostarosta obce.

V komunálních volbách 1998, kdy Herbert Pavera úspěšně kandidoval jako nestraník znovu za Sdružení nezávislých kandidátů, byl zvolen starostou obce. Funkci zastupitele i starosty opakovaně obhájil: v letech 2002 a 2006 (nestraník za SNK-ED), v letech 2010 a 2014 (nestraník za TOP 09) a v roce 2018 již coby člen Topky.

Ve volbách do Sněmovny v roce 2013 kandidoval ze 4. místa v Moravskoslezském kraji jako nestraník za TOP 09 a byl díky 2 719 preferenčním hlasům zvolen. Do TOP 09 vstoupil v červnu roku 2015. Ve volbách 2016 bojoval o post hejtmana, ale neuspěl. Ve volbách 2017 poslanecký mandát neobhájil.

Do senátních voleb 2018 Herberta Paveru vyslala TOP 09 s podporou ODS, STAN, Zelených a Strany soukromníků vybojovat křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 68 - Opava. V druhém kole porazil nestraničku za hnutí ANO 2011 Simonu Horákovou.

O HERBERTU PAVEROVI ČTĚTE ZDE>>

Herbert Pavera je ženatý a má dvě dcery.

 

Články o celebritě

Daňový balíček rozdělil senátory. Co udělá přímluva Babiše se Schillerovou s výplatami v Česku? Daňový balíček rozdělil senátory. Co udělá přímluva Babiše se Schillerovou s výplatami v Česku? Senátoři se neshodují v tom, jak by měla horní komora naložit se sporným daňovým balíčkem. Z jejich ... číst článek
Z Němcové byla málem „bezdomovkyně“, pomohla jí Sněmovna. A proč za ni lobbuje Vystrčil? Z Němcové byla málem „bezdomovkyně“, pomohla jí Sněmovna. A proč za ni lobbuje Vystrčil? Nově zvolená senátorka za Prahu 1 Miroslava Němcová (ODS) nemá v Praze kde bydlet. Poté, co jí zanik... číst článek
Vystrčil bude nejspíš dál šéfem Senátu. ODS se dala dohromady s TOP 09, kývne i STAN Vystrčil bude nejspíš dál šéfem Senátu. ODS se dala dohromady s TOP 09, kývne i STAN Předsedou Senátu zůstane s největší pravděpodobností Miloš Vystrčil (ODS). Podpoří ho i hnutí Staros... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Tom Philipp
Tom Philipp
zobrazit profil Jaromír Kalina
Jaromír Kalina
zobrazit profil Oldřich Bubeníček
Oldřich Bubeníček
zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Helena Langšádlová
Helena Langšádlová
zobrazit profil Petr Stuchlík
Petr Stuchlík
zobrazit profil Tomáš Macura
Tomáš Macura
zobrazit profil Simona Kratochvílová
Simona Kratochvílová