Jiří Holubář

Jiří Holubář

Datum narození: 11. 7. 1956
Místo narození: Liberec
Profese: lékař a politik
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jiří Holubář je dalším z lékařů, které TOP 09 vyslala do senátních voleb v říjnu 2016. Jiří Holubář je chirurg, angažuje se rovněž ve veřejném dění.

Ač se narodil v Liberci, je život Jiřího Holubáře spojen s Prahou. Usadil se v Praze 10, absolvoval Gymnázium Vysočany, vystudoval 1. lékařskou fakultu. Začal pak působit jako chirurg a zabýval se traumatologií. Vedle toho se věnoval proktologii, což je obor, který se věnuje nemocem konečníků, jakou jsou například hemoroidy. O svých poznatcích z obou oborů napsal Jiří Holubář řadu odborných publikací.

V roce 2004 se Jiří Holubář rozhodl pro soukromou chirurgickou praxi, stal se také lékařem rugbyového týmu pražské Sparty i jiných sportovců. Pacientům poskytuje péči také v centru Paraple, v domově seniorů Rektorská a v Léčebně dlouhodobě nemocných Hagibor.

Ordinaci si otevřel v Poliklinice Malešice. Při rekonstrukci polikliniky upozornil na rizika zacházení s azbestem, a tak vlastně začaly veřejné aktivity Jiřího Holubáře. Na jaře 2016 Jiří Holubář pomohl netransparentní rekonstrukci zastavit.

Rozhodl se také jako nestraník politicky angažovat. "Chci se osobně připojit k zastavení pomalé a skryté eroze naší demokracie, která je těmito strukturami záměrně vyvolána s cílem prosazení svých vlastních ekonomických zájmů," vysvětlil Jiří Holubář, proč přijal nabídku TOP 09 na kandidaturu do Senátu v Praze 10.

Jiřímu Holubářovi ovšem v Praze 10 konkurovala zvučná jména. Strana Soukromníci vyslala do volebního boje v Praze 10 známého saxofonistu Felixe Slováčka. Mandát obhajovala senátorka a místostarostka Ivana Cabrnochová, jíž nominovaly ČSSD a SZ. Hnutí ANO postavilo náměstkyni pražské primátorky Evu Kislingerovou a lidovci zastupitelku Renatu Chmelovou, populární v Praze 10 z kritiky nejrůznějších kauz této radnice.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 ZDE

Jiří Holubář se po škole oženil s lékařkou Ivou Charvátovou, mají spolu dva syny. Jeho otec Čestmír Holubář strávil na začátku 50. let 20. století dva roky ve stralšivém sovětském gulagu. Jiří Holubář rád chalupaří a sportovně střílí.

 

Další Politici

zobrazit profil Jaroslav Holík
Jaroslav Holík
zobrazit profil Saddám  Husajn
Saddám Husajn
zobrazit profil Rostislav Vyzula
Rostislav Vyzula
zobrazit profil Jan Hofmann
Jan Hofmann
zobrazit profil Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
zobrazit profil Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj
zobrazit profil Jiří Crha
Jiří Crha
zobrazit profil Martin Juroška
Martin Juroška