Jiří Čáslavka

Jiří Čáslavka

Datum narození: 15. 7. 1972
Místo narození: Pardubice
Profese: ekonom, etnolog, politik
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Ekonom a etnolog Jiří Čáslavka se stal kandidátem TOP 09 v senátních volbách 2016. Opustil Stranu zelenýchm, jejímž byl dlouho předním členem, a vstoupil do TOP 09. Má zkušenosti se zahraniční i s komunální politikou.

Jiří Čáslavka promýšlií globální změna a jejich dopady na život společnosti i životního prostředí. Působí v analytickém centru Glopolis, věnuje se ekonomickým a finančním otázkám. Věnuje se Evropské unii, a to jak v jedné z bruselských organizací, tak v české radě pro nevládní organizace.

Do února 2015 byl Jiří Čáslavka členem Strany zelených, kandidoval za ni v mnohých volbách. Dokonce radil ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi, jehož do vlády nominovali původně zelení. V roce 2015 Jiří Čáslavka zeleným vyčetl přílišný radikalismus, rozloučil se s nimi a vstoupil pak do TOP 09.

Jakožto expert na zahraničí se Jiří Čáslavka účastnil mise ve Východním Timoru, postiženého nvlnami nepokojů. Později se v jedné z firem z oboru informačních technologií zaměřil na Balkán a střední Evropu.

Do roku 2010 byl Jiří Čáslavka zastupitelem v Praze 10, zažil éru místního komtra Tomáše Hrdličky. Posléze se Jiří Čáslavka vrátil do rodných Pardubic, se zelenými však zde neuspěl ani v parlamentních, ani v krajských volbách.

V senátních volbách 2016 se na Pardubicku Jiří Čáslavka stal vyzývatelem senátorky Miluše Horské. Senátorka se rozhodla svůj post obhajovat, podpořili ji nestraníci lidovci a právě zelení. "Chci oslovit všechny občany, kteří jsou prozápadně orientovaní, chtějí zachovat a zlepšovat vládu práva, nezávislost médií veřejné služby a otevřenou společnost," řekl o kandidatuře do Senátu Jiří Čáslavka, který je ženatý a má dvě děti.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 ZDE

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ondřej Havel
Ondřej Havel
zobrazit profil Václav Upír Krejčí
Václav Upír Krejčí
zobrazit profil Veronika Chmelířová
Veronika Chmelířová
zobrazit profil CCH Pounder
CCH Pounder
zobrazit profil Pavel Berky
Pavel Berky
zobrazit profil Tomáš Juřička
Tomáš Juřička
zobrazit profil Renata Prokopová
Renata Prokopová
zobrazit profil Tomáš Valík
Tomáš Valík