Stanislav Mackovík

Přezdívka: 11. 3. 1967
Profese: politik KSČM, záchranář, bývalý poslanec

Související celebrity

Životopis

Politik KSČM Stanislav Mackovík, povoláním záchranář, který byl v letech 2013 až 2017 poslancem, se ve volbách 2020 stal lídrem komunistické kandidátky v Libereckém kraji.

V rámci pomaturitní nástavby Stanislav Mackovík vystudoval Zdravotní školu v Litoměřicích. Poté působil u záchranné služby v Liberci, ať už jako řadový zaměstnanec či ředitel. V roce 1984 začal sportovně létat v aeroklubu Česká Lípa.

STANISLAV MACKOVÍK ILEGÁLNĚ NA UKRAJINĚ

Komunista Stanislav Mackovík byl mezi lety 2002 a 2010 zastupitelem obce Pertoltice pod Ralskem. Za KSČM se v roce 2008 stal též zastupitelem Libereckého kraje. Dva roky nato však na tento post rezignoval, a to kvůli nabídce vést Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje - podle právního oddělení krajského úřadu jsou totiž obě funkce neslučitelné.

V krajských volbách 2012 byl Stanislav Mackovík znovu zvolen zastupitelem Libereckého kraje a stal se členem Výboru zdravotnictví Libereckého kraje. Protože KSČM skončila v opozici, zůstal raději nadále ředitelem Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. V roce 2016 byl opět zvolen tamním zastupitelem.

Opakovaně se Stanislav Mackovík ucházel o poslanecký mandát. Do Sněmovny se dostal ve volbách 2013. Do parlamentních voleb 2017 si jej komunisté vybrali opět jako svou jedničku v Libereckém kraji. Mandát se mu obhájit nepodařilo.

Do voleb 2020 komunisté Stanislava Mackovíka vyslali zabojovat o křeslo libereckého hejtmana.

O STANISLAVU MACKOVÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Stanislav Mackovík je rozvedený a má syna Ondřeje.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Tomáš Goláň
Tomáš Goláň
zobrazit profil Eva Zamrazilová
Eva Zamrazilová
zobrazit profil Zuzana Klusová
Zuzana Klusová
zobrazit profil Martina Lisová
Martina Lisová
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek
zobrazit profil Věra Adámková
Věra Adámková
zobrazit profil Vladimír Balaš
Vladimír Balaš
zobrazit profil Jaroslav Tvrdík
Jaroslav Tvrdík