Roman Celý

Roman Celý

Datum narození: 11. 8. 1974
Místo narození: Vyškov
Profese: politik KDU-ČSL
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politik Roman Celý se jako náměstek jihomoravského hejtmana a zastupitel Vyškova stal v krajských volbách 2016 jedničkou KDU-ČSL, tedy tamním lidoveckým lídrem.

Dlouholetý člen KDU-ČSL Roman Celý byl v letech 2004 až 2013 místostarostou města Vyškova. Na starosti měl oblasti jako bydlení, doprava či sociální služby. V krajských volbách v Jihomoravském kraji v roce 2012 kandidoval za KDU-ČSL na druhém místě listiny za lídrem Stanislavem Juránkem; získal celkem 2 690 preferenčních hlasů, což bylo nejvíce ve Vyškově mezi kandidáty napříč politickými stranami. A byl zvolen náměstkem hejtmana s kompetencemi v oblasti vnějších vztahů a rodinné politiky. V komunálních volbách v roce 2014 obhájil post zastupitele města Vyškova. Jen o fous mu uniklo křeslo senátora. Ve volbách do horní komory 2014 sice postoupil do druhého kola, kde však v poměru hlasů 46,77: 53,22 procent prohrál se sociálním demokratem Ivem Bárkem. V listopadu 2015 byl Roman Celý již jako předseda jihomoravské krajské organizace KDU-ČSL zvolen lídrem lidovecké kandidátky. V souboji porazil Stanislava Juránka, když získal 81 hlasů oproti Juránkovým 47.

ROMAN CELÝ VS. MICHAL HAŠEK Z ČSSD

Střední odborné vzdělání strojírenského směru si Roman Celý později doplnil v oboru lékařské techniky. V této oblasti působil téměř deset let. V roce 2012 dokončil vysokoškolské studium zaměřené na management a ekonomiku.

Rodák z Vyškova Roman Celý se s budoucí manželkou Janou potkal, když mu bylo 17 let. V roce 1996 se v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Vyškově vzali. Mají spolu pět dětí – syny Tadeáše, Kristiána, Radovana, Michaela a dceru Alexandru. Vzhledem k početné rodině Romanu Celému nezbývá na koníčky mnoho času, když ale přece jen nějaká chvilka vybude, věnuje ji odpočinku v přírodě a četbě. Rád vaří a jednou by se chtěl vrátit k oblíbenému rybaření.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Slavík
Jiří Slavík
zobrazit profil Ilona Tajchnerová
Ilona Tajchnerová
zobrazit profil Pavla Pivoňka Vaňková
Pavla Pivoňka Vaňková
zobrazit profil Miroslav Nenutil
Miroslav Nenutil
zobrazit profil Václav Šlajs
Václav Šlajs
zobrazit profil Milada Voborská
Milada Voborská
zobrazit profil Marie Kaufmann
Marie Kaufmann
zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek