Ivo Slavotínek

Ivo Slavotínek

Datum narození: 31. 1. 1976
Místo narození: Prostějov
Profese: pedagog, politik
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Místostarosta Velké Bystřice Ivo Slavotínek byl ve volbách 2016 nominován na lídra společné kandidátky KSU-ČSL a SZ v Olomouckém kraji, tedy na tamního hejtmana.

Prvním pokusem Ivo Slavotínka dostat se do komunální politiky byly volby do Zastupitelstva města Prostějov (rok 1998), kam za KDU-ČSL kandidoval jako nestraník. Úspěšný byl až roku 2006, kdy již z řad členské základny KDU-ČSL zabodoval v zastupitelstvu Velké Bystřice, kam se přestěhoval. V listopadu získal křeslo tamního místostarosty. Oba posty opakovaně obhájil (2010, 2014). I ve volbách do Zastupitelstva Olomouckého kraje měl zpočátku problémy. Uspěl až v letech 2008 a 2012, odkdy se stal členem Komise pro rozvoj venkova a zemědělství. Za lidovce Ivo Slavotínek mířil i do Poslanecké sněmovny PČR (2006 a 2013), avšak potřebná podpora se nedostavila. V krajských volbách 2016 byl vybrán za jedničku společné kandidátky KDU-ČSL a Strany zelených v Olomouckém kraji.

Po absolvování gymnázia Ivo Slavotínek vystudoval pedagogiku volného času na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Již od studií se zajímal o problematiku sociální péče o seniory a zdravotně postižené. Byl ředitelem Domu pokojného stáří sv. Anny ve Velké Bystřici, a to do listopadu 2006, kdy získal funkci v městské samosprávě. Angažuje se ve skautu a pracuje v křesťanské organizaci Orel.

Prostějovský rodák Ivo Slavotínek je ženatý, má dceru Alžbětu. Jeho koníčkem je cestování.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Ludmila Nedělkova
Ludmila Nedělkova
zobrazit profil Alexandra Udženija
Alexandra Udženija
zobrazit profil Petr Liška
Petr Liška
zobrazit profil Jiří Payne
Jiří Payne
zobrazit profil Ivo Grüner
Ivo Grüner
zobrazit profil Jiří Cieńciała
Jiří Cieńciała
zobrazit profil Petr Urbánek
Petr Urbánek
zobrazit profil Petr Robejšek
Petr Robejšek