Jiří Peřina

Jiří Peřina

Datum narození: 23. 3. 1967
Místo narození: Praha
Profese: pedagog, ekonom, politik ČSSD
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Starosta města Hořovice na Berounsku Jiří Peřina, který je vystudovaný ekonom a pedagog, se ve volbách 2016 stal sociálně-demokratickým kandidátem na senátora.

Politické ambice Jiří Peřina spojil s ČSSD, do níž vstoupil v roce 2009. Hned rok nato se stal zastupitelem města Hořovice na Berounsku a poté i radním. Ve volbách v roce 2014 obhájil mandát zastupitele; v listopadu postoupil do křesla starosty. Roku 2012 zaujal místo i v zastupitelstvu Středočeského kraje, kde se stal radním pro oblast financí a krátce nato členem Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy. V únoru 2014 byl zvolen náměstkem hejtmana pro oblast financí. Ve volbách 2016 do horní komory kandiduje v obvodu č. 16 – Beroun.

Po absolvování Provozně ekonomické fakulty Vysoké školy zemědělské v Praze a základní vojenské služby Jiří Peřina nastoupil jako odborný asistent na Katedru obchodu a financí PEF VŠ zemědělské v Praze, kde učil účetnictví. Posléze byl mj. zaměstnancem Finančního úřadu v Hořovicích či Finančního ředitelství v Praze.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Alena Gajdůšková
Alena Gajdůšková
zobrazit profil Zdeněk Papoušek
Zdeněk Papoušek
zobrazit profil Radek Koten
Radek Koten
zobrazit profil Eva Kislingerová
Eva Kislingerová
zobrazit profil Lukáš Kolářík
Lukáš Kolářík
zobrazit profil Václav Láska
Václav Láska
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská