Stanislav Huml

Datum narození: 30. 7. 1955
Datum úmrtí: 28. 12. 2021
Místo narození: Odolena Voda
Profese: někdejší policista, bývalý člen KSČ, politik
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Bývalý šéf dopravních policistů Stanislav Huml, někdejší poslanec za ČSSD, se ve volbách do Evropského parlamentu 2019 stal kandidátem strany Česká suverenita, ale neuspěl.

Za totality byl Stanislav Huml členem KSČ. Svou politickou kariéru nastartoval za Věci veřejné jako nezávislý. Do parlamentu se ve volbách 2010 dostal díky preferenčním hlasům. Jen krátce poté, v srpnu 2010, Vévéčkám vypověděl smlouvu o poslušnosti, jelikož nesouhlasil s kladným postojem předsedy strany Radka Johna k odbojové skupině bratří Mašínů. Kvůli kauze kolem financování poslanců Vítem Bártou vystoupil z poslaneckého klubu Věcí veřejných, z něhož byl poté formálně vyloučen.

STANISLAV HUML - ŽIVOT KOMUNISTICKÉHO POLICAJTA

Od té doby (léto 2011) Stanislav Huml spolupracoval s poslaneckým klubem ČSSD. Do strany sociálních demokratů vstoupil v lednu 2012 a hned následující rok za ně ve Středočeském kraji úspěšně kandidoval do Poslanecké sněmovny PČR.

V senátních volbách 2016 Stanislav Huml neúspěšně kandidoval za ČSSD v obvodu č. 28 - Mělník. Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 se stal kandidátem strany Česká suverenita. Neuspěl. 

Na půdě Sněmovny se Stanislav Huml kromě nepříjemností s VV potýkal s problémy kolem možného trestního stíhání či svého facebookového příspěvku difamačního charakteru vůči tenistce Petře Kvitové, a to po jejím druhém wimbledonském titulu v červenci 2014. Pohoršilo ho, že jako vítězka, jíž náleží tučná odměna, byla daňovou rezidentkou Monaka. Tímto excesem nepotěšil předsedu vlády Bohuslava Sobotku, prezidenta republiky Miloše Zemana, natož politiky ostatních stran. Z ostudy kabát měl také kvůli svým výrokům týkajících se například teorií kolem teroristických útoků z 11. září 2001.

Před Sametovou revolucí 1989 byl Stanislav Huml v SNB. V 80. letech 20. století sloužil na Benešovsku. Kancelář měl v Avii a po nehodách - byl dopravní policista - jezdil sám. Po pádu totality vystudoval Policejní akademii v Praze. Pracoval mj. jako ředitel středočeské dopravní policie. Po odchodu od mužů zákona spolupracoval s TV Nova na dopravním zpravodajství.

O STANISLAVU HUMLOVI ČTĚTE ZDE>>

Rodák z města Odolena Voda Stanislav Huml měl pět dětí.

Stanislav Huml zemřel 28. prosince 2021.

 

 

Články o celebritě

Případ Rath míří k Ústavnímu soudu Případ Rath míří k Ústavnímu soudu Neplatné zvolení? Půjdeme k Ústavnímu soudu! Partaj Česká Suverenita chce nápravu pro Davida Ratha (... číst článek
Stejní poslanci podepsali nominaci 3 kandidátům na prezidenta. Shodlo se i 5 senátorů Stejní poslanci podepsali nominaci 3 kandidátům na prezidenta. Shodlo se i 5 senátorů Čtyři poslanci podepsali nominaci všech tří kandidátů na prezidenta, kteří byli k volbám připuštěni ... číst článek
Výslužka pro 124 bývalých poslanců: Herman 680 tisíc, Semelová 355 tisíc Výslužka pro 124 bývalých poslanců: Herman 680 tisíc, Semelová 355 tisíc Když skončí zaměstnanec poměr na dobu určitou, nedostane ani korunu. Pokud se ale totéž stane poslan... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jaroslav Malý
Jaroslav Malý
zobrazit profil Jiří Slavík
Jiří Slavík
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář
zobrazit profil Michael Rataj
Michael Rataj
zobrazit profil Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová
zobrazit profil Ivana Stráská
Ivana Stráská
zobrazit profil Zikmund Lucemburský
Zikmund Lucemburský
zobrazit profil Jakub Michálek
Jakub Michálek