Jaroslav Hejl

Jaroslav Hejl

Datum narození: 4. 1. 1960
Místo narození: Květov
Profese: politik KDU-ČSL

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Hejl je český politik a statik. Patří mezi členy politické strany KDU-ČSL. Jakožto zastupitel a radní města Veselí nad Lužnicí se rozhodl kandidovat i v nejdůležitějších volbách roku 2016, tedy do Senátu.

Jaroslav Hejl se narodil 4. ledna 1960 v Květově na Písecku. Na Stavební fakultě ČVUT v Praze získal titul Ing. Jakožto atorizovaný inženýr pro statiku a dynamiku staveb a pro pozemní stavby začal pracovat na pozici vedoucího technického oddělení ve společnosti MABA Prefa. Spolupracuje i s Katedrou betonových konstrukcí Stavební fakulty ČVUT v Praze.

Do politické strany KDU – ČSL vstoupil Jaroslav Hejl v roce 2002. Přestože tentýž rok v komunálních volbách do Zastupitelstva města zvolen nebyl, postupně tři jeho spolukandidáti odstoupili a Jaroslav Hejl se stal zastupitelem Veselí nad Lužnicí. Mandát obhájil v roce 2006, 2010 i v roce 2014. V letech 2010 a 2014 byl navíc zvolen i jako radní města. Avšak neuspěl v krajských volbách v roce 2004 ani když kandidoval i osm let později. Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR Jaroslav Hejl taktéž neuspěl ani v roce 2010, ani v roce 2013. V roce 2010 kandidoval do Senátu PČR v obvodu č. 13 – Tábor. Získal 3,95 % hlasů a skončil tak na šestém místě.

Jaroslav Hejl je ženatý a má dva syny.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Otakar Ruml
Otakar Ruml
zobrazit profil Lukáš Kaucký
Lukáš Kaucký
zobrazit profil Milan Richter
Milan Richter
zobrazit profil Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
zobrazit profil Milan Wenzl
Milan Wenzl
zobrazit profil Bohumil Šimek
Bohumil Šimek
zobrazit profil Josef  Pravda
Josef Pravda