Josef Táborský

Josef Táborský

Datum narození: 23. 9. 1951
Místo narození: Jičín
Profese: voják, politik ČSSD
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Zastupitel města Kopidlno a někdejší náměstek hejtmana Josef Táborský dostal ve volbách 2016 od sociální demokracie příležitost obhájit post senátora za rodný Jičín.

První stranou, do níž voják z povolání Josef Táborský vstoupil, byla totalitní KSČ (1978 až 1989). Odrazovým můstkem jeho politické kariéry je členství v ČSSD (2002). Jen dva roky nato získal mandát v Zastupitelstvu města Kopidlana, kde zastávali i post starosty. Neúspěch sklidil se snahou dostat se ve volbách 2004 do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Tam byl zvolen v roce 2008 a do roku 2012 zastával funkci 1. náměstka tamního hejtmana. Následně post zastupitele obhájil a stal se i radním pro oblast ekonomiky. Uspěl ve volbách do horní komory 2010. ČSSD mu roku 2016 dala příležitost, aby senátorské křeslo v obvodu č. 37 - Jičín obhájil.

Někdejší člen Komunistické strany Československa absolvoval management řízení na Vysoké vojenské škole Vyškov, management řízení zdrojů na Vojenské akademii Brno a postgraduální studium Vojenské akademie v Brně. Byl vojákem z povolání, vedoucím týmu programového a projektového řízení ministerstvu obrany, kde vystřídal i řadu dalších funkcí.

Jičínský rodák Josef Táborský je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří myslivost, rybaření a turistika.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Václav Šlajs
Václav Šlajs
zobrazit profil Dita Charanzová
Dita Charanzová
zobrazit profil Jaroslav Havelka
Jaroslav Havelka
zobrazit profil Klement Gottwald
Klement Gottwald
zobrazit profil Miroslav Nenutil
Miroslav Nenutil
zobrazit profil Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
zobrazit profil Martin Hájek
Martin Hájek
zobrazit profil Jaromíra Vítková
Jaromíra Vítková