Šárka Jelínková

Datum narození: 24. 1. 1968
Místo narození: Bystřice pod Hostýnem
Profese: politička KDU-ČSL, 5. senátorka za Kroměříž
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Politička KDU-ČSL Šárka Jelínková, která se celý život věnuje sociální práci a péči o seniory, byla v letech 2016 až 2022 senátorkou za obvod č. 76 - Kroměříž.

Vystudovala holešovské gymnázium a pokračovala v Olomouci na Palackého univerzitě. Na ní Šárka Jelínková, dívčím jménem Janková, absolvovala obor vychovatelství. 

ŠÁRKA JELÍNKOVÁ - ROZHOVOR PRO BLESK

Jelínková šéfovala Barborku a Zahradu

Předurčilo to její pracovní dráhu. Z řadové, nekvalifikované vychovatelky v ústavu sociální péče se Šárka Jelínková postupnými kroky dostala na post vedoucí vychovatelky kroměřížského okresního ústavu, později vedoucí kroměřížského Domova pro osoby se zdravotním postižením Barborka.

Od roku 2011 Šárka Jelínková řídila Centrum pro seniory Zahrada v rodné Bystřici pod Hostýnem.

Šárka Jelínková skončila jako třetí

Do KDU-ČSL Šárka Jelínková vstoupila v roce 1991, od roku 2006 řídila kroměřížskou okresní organizaci a podílela se na vedení lidovecké krajské organizace na Zlínsku.

Rovněž v roce 2006 se Šárka Jelínková stala zastupitelkou Bystřice pod Hostýnem a post pokaždé obhájila. Zkoušela se dostat opakovaně do krajského zastupitelstva i do Sněmovny. V parlamentních volbách neuspěla, v krajských až ve volbách 2016.

V únoru 2016 si Šárku Jelínkovou v poměrně silné vnitrostranické konkurenci vybrali zlínští lidovci jako kandidátku do Senátu. Křeslo v dolní komoře získala. V senátních volbách 2022 nepostoupila do druhého kola, skončila na třetím místě.

O ŠÁRCE JELÍNKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Šárka Jelínková je rovněž inspektorkou kvality sociálních služeb, spolupracuje s krajskými úřady i s ministerstvem práce a sociálních věcí.

 

Články o celebritě

Ministryně Hubáčková končí nečekaně ve vládě kvůli zdraví a míří na operaci! Adeptem Hladík Ministryně Hubáčková končí nečekaně ve vládě kvůli zdraví a míří na operaci! Adeptem Hladík Vicepremiér a šéf KDU-ČSL Marian Jurečka v pondělí na tiskovce lidovců v Paláci Charitas oznámil, že... číst článek
Poražení voleb 2022: Kdo propadl, kdo překvapil a jak se STAN „zamával“ Dozimetr? Poražení voleb 2022: Kdo propadl, kdo překvapil a jak se STAN „zamával“ Dozimetr? I komunální a senátní volby 2022 znamenají pro některé velký, ale zároveň i poněkud překvapivý úspěc... číst článek
Důchodová reforma a vývoj kolem ní: Co nás čeká a co vázne? U penzí přijde velká změna Důchodová reforma a vývoj kolem ní: Co nás čeká a co vázne? U penzí přijde velká změna Vláda slíbila ve svém prohlášení komplexní a skutečnou důchodovou reformu do roku 2023. Vypadá to, ž... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Robert Plaga
Robert Plaga
zobrazit profil Stanislav Blaha
Stanislav Blaha
zobrazit profil Vítězslav Jandák
Vítězslav Jandák
zobrazit profil Barbora Kořanová
Barbora Kořanová
zobrazit profil Eva Rajchmanová
Eva Rajchmanová
zobrazit profil Lumír Aschenbrenner
Lumír Aschenbrenner
zobrazit profil Jan Mládek
Jan Mládek
zobrazit profil Jiří Snížek
Jiří Snížek