Jonáš Ledecký

Datum narození: 24. 9. 1993
Místo narození: Praha
Profese: hudebník, malíř, kreslíř komiksů
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Muzikant a malíř Jonáš Ledecký je synem úspěšného zpěváka a skladatele Janka Ledeckého a bratrem olympijské vítězky Ester.

Přestože je Jonáš Ledecký částečně barvoslepý, jeho obrazy jdou na drečku. Už v roce 2014, kdy vystavoval v pražské galerii Le Court pod názvem Vivid Girl ženské akty malované temperami nebo olejem, prodal vše. Poté byla jeho tvorba k vidění mj. ve Smetanově domu v Litomyšli či v galerii Andyho Hryce v Bratislavě.

JONÁŠ LEDECKÝ - V BALÍKU DÍKY SESTŘE!?

V roce 2015 měl Jonáš Ledecký stálou expozici ve Vinárně Na šikmé ploše. Nejčastěji maluje ženská těla, ale také kreslí komiksy, a to už od dětství. V patnácti mu vyšel první komiks Kiwi.

Matyášem Nemaiem, který jeho kresby vybarvuje, Jonáš Ledecký spolupracoval na prezentačním komiksu pro DC a Marvel. S autorem scénáře Zdeňkem Ležákem pro vydavatelství Albatros vytvořil komiks o Karlu IV. Vyšel k 700. výročí císařova narození počátkem května 2016 pod názvem Karel IV. Pán světa. Pro sezonu 2015/16 navrhnul sestře kombinézu v komiksovém stylu.

Hudební talent Jonáš Ledecký podědil po otci. Na kytaru se neučil hrát sám. Už na základní škole měl první hudební skupinu. V roce 2011 napsal a nazpíval píseň It's Christmas pro muzikálové album svého otce Vánoční zázrak aneb Sliby se maj plnit o Vánocích.

O JONÁŠOVI LEDECKÉM ČTĚTE ZDE>>

Kreslíř Jonáš Ledecký pochází ze slavné rodiny. Otec Janek Ledecký, stálice českého hudebního nebe, má kromě desítek skladeb na kontě muzikály a také usedl v porotě sledované show TV Nova Tvoje tvář má známý hlas.

Jonášova sestra Ester je lyžařka a snowboardistka, mistryně světa z Kreischbergu z roku 2015 a dvojnásobná olympijská vítězka ze ZOH v Jižní Koreji 2018.

Před českými dívkami dává Jonáš Ledecký přednost exotickým kráskám. Jeho partnerka pochází z Řecka. Na Češkách se mu nelíbí to, že podle jeho zkušeností přemýšlejí málo, nebo dokonce vůbec.

 

Další Umělci

zobrazit profil Dagmar Kludská
Dagmar Kludská
zobrazit profil Berenika Saudková
Berenika Saudková
zobrazit profil Václav Upír Krejčí
Václav Upír Krejčí
zobrazit profil Jindřiška Kikinčuková
Jindřiška Kikinčuková
zobrazit profil Andrea Opavská
Andrea Opavská
zobrazit profil Petr Poledňák
Petr Poledňák
zobrazit profil Václav Hudeček
Václav Hudeček
zobrazit profil Dominik Vodička
Dominik Vodička