Ivo Raška

Ivo Raška

Datum narození: 24. 4. 1968
Místo narození: Třinec
Profese: lékař, podnikatel, kandidát na senátora za hnutí ANO
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Lékař a podnikatel Ivo Raška se ve volbách 2016 stal kandidátem hnutí ANO na senátora. V horní komoře by se chtěl zabývat pomocí seniorům a postiženým a také životním prostředím.

Urolog Ivo Raška s hnutím ANO sympatizuje skoro od doby jeho vzniku, členem se ale prozatím nestal, stejně tak nikdy nebyl v žádné jiné politické straně. Ve volbách do Senátu PČR 2016 byl hnutím Andreje Babiše vyslán do boje o křeslo v horní komoře v obvodu č. 73 - Frýdek-Místek. „Jako lékaři je mi velice blízká solidarita a pomoc těm, kteří ji potřebují. Jde především o seniory, zdravotně postižené a mladé rodiny. Zároveň mi není lhostejné naše životní prostředí, ve kterém nyní žijeme a ve kterém budou žít i naše děti. Těmto tématům bych se rád v Senátu věnoval,“ uvedl Ivo Raška na stránkách hnutí ANO.

Po absolvování Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a atestaci v oboru urologie Ivo Raška nastoupil do Nemocnice Podlesí, kde se vypracoval na vedoucího lékaře urologie. V dubnu 1998 se stal členem dozorčí rady akciové společnosti Mrazírny Praha a následující rok se svými dvěma kamarády začal podnikat - vlastní firmu LACUS CZ, která obchoduje s rybími produkty.

Třinecký rodák Ivo Raška je ženatý. Manželka Monika byla 15 let v domácnosti - plně se věnovala jejich dvěma handicapovaným dětem, Vojtěchovi a Lucii. S dvanáctiletým odstupem se jim narodil syn Václav. Mezi záliby Ivo Rašky patří především myslivost a rybaření. „Již v mládí jsem trávil mnoho času s otcem a kamarády na rybách, později během letních prázdnin jsem brigádničil v bažantnici v Šilheřovicích. V současnosti mám loveckého psa, bavorského barváře s výbornými výsledky zkoušek, který je mým věrným společníkem v lese i doma,“ napsal ve svém profilu.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Ostatní

zobrazit profil Ivana Váňová
Ivana Váňová
zobrazit profil Jakub Unucka
Jakub Unucka
zobrazit profil Roman Ondráček
Roman Ondráček
zobrazit profil Katarína Štumpfová
Katarína Štumpfová
zobrazit profil Rishi Sunak
Rishi Sunak
zobrazit profil Jiří Matoušek
Jiří Matoušek
zobrazit profil Zuzana Majerová Zahradníková
Zuzana Majerová Zahradníková
zobrazit profil Zdeněk Štefek
Zdeněk Štefek