Vítězslav Maláč

Vítězslav Maláč

Datum narození: 11. 7. 1957
Místo narození: Krnov
Profese: lékař, politik, varhaník
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Chirurg Vítězslav Maláč se stal nezávislým kandidátem za KDU-ČSL v senátních volbách 2016 v obvodě Bruntál. Ač celý život léčí, má Vítězslav Maláč zkušenosti s politikou a také s řízením nemocnice.

Krnovský rodák studoval lékařství v Olomouci. Současně jezdil na ostravskou konzervatoř, věnoval se hře na varhany u proslulého profesora Aleše Rybky.

Po studiích Vítězslav Maláč nastoupil do zdravotnictví a prošel různými profesemi. Než se  stal uznávaným chirurgem, byl ošetřovatelem i zdravotním bratrem. Po atestacích v chirurgii a zahraničních školeních se stal primářem a později ředitelem celé krnovské nemocnice.

Vítězslav Maláč měl od roku 1997 na starost nemocnici zatíženou dluhy, dokázal se s nimi zakrátko vypořádat a ústav přivedl dokonce k přebytkům hospodaření. Zároveň v roce 1997 řešil rozsáhlé povodně, při nichž se nemocnice stala útočištěm a zázemím pro mnoho lidí.

V komunální politice na Bruntálsku se Vítězslav Maláč pohyboval od roku 1990. Byl tehdy zvolen krnovským zastupitelem a mandát vykonával dvě dlouhá desetiletí. V roce 2008 byl zvolen osobností Krnova, v roce 2014 už do městského zastupitelstva nekandidoval.

Pokoušel se v obvodu Bruntál roce 2010 uspět v senátních volbách, skončil však třetí. V roce 2016 Vítězslavu Maláčovi nabídla kandidaturu KDU-ČSL. "V životě jsem se pohyboval v takových funkcích, kdy jsem se s různými politiky musel často potkávat a o celkové úrovni politiky si proto nedělám iluze. Věřím ale, že slušnost a pravdivost lze do politiky navrátit a osobně cítím, že nestačí jen sedět a nadávat na poměry," vysvětlil svou motivaci Vítězslav Maláč.

V senátních volbách 2016 post neobhajoval senátor Jaroslav Palas, zvolený původně za ČSSD. ČSSD místo něho postavila poslance Ladislava Velebného, KSČM pedagoga Ladislava Sekaninu. Soupeřem Vítězslava Maláče byl i nový šéf nemocnice Ladislav Václavec v tričku hnutí ANO.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Monika Červíčková
Monika Červíčková
zobrazit profil Karel Karika
Karel Karika
zobrazit profil Marek Ošťádal
Marek Ošťádal
zobrazit profil Denys Šmyhal
Denys Šmyhal
zobrazit profil Lubomír Španěl
Lubomír Španěl
zobrazit profil Zdeňka Hamousová
Zdeňka Hamousová
zobrazit profil Václav Krása
Václav Krása