Marek Vávra

Marek Vávra

Datum narození: 7. 6. 1975
Místo narození: Liberec
Profese: podnikatel, pivovarník, kandidát na senátora za hnutí ANO
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Pivovarník Marek Vávra se ve volbách 2016 stal kandidátem hnutí ANO na senátora. V horní komoře by chtěl navázat na svou práci, v rámci níž zachránil chátrající barokní pivovar.

Podnikatel Marek Vávra se jako bezpartijní rozhodl přijmout nabídku hnutí Andreje Babiše a ve volbách 2016 kandidovat na post senátora v obvodu č. 34 – Liberec. „Během posledních let se mi podařilo zachránit chátrající barokní pivovar a přitom jsem si uvědomil, že nejdůležitější jsou věci, které po člověku na světě zůstávají. Rád bych na svou práci navázal a pomohl nejen jedné historické budově, ale celému rodnému kraji, své zemi a lidem, kteří v ní žijí a pracují,“ uvedl Marek Vávra na webu hnutí ANO.

Po střední průmyslové škole stavební Marek Vávra studoval oborem Geologie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, který však po roce opustil a přešel na Stavební fakultu Českého vysokého učení technického v Praze, kde se zabýval informačními technologiemi. V rámci studií začal podnikat a ve čtvrtém ročníku (1998) studia přerušil a věnoval se podnikání v oblasti informatiky.

Dva roky nato koupil zchátralý objekt Zámeckého pivovaru ve Frýdlantě, kde výroba piva skončila krátce po druhé světové válce a poté se využíval ke skladování zeleniny či zrání sýrů. Při rekonstrukci Marek Vávra spolupracoval s Národním památkovým ústavem. Kompletní rekonstrukce objektu, v níž se počítalo s restaurací ve středočeském duchu, a pořízení technologických zařízení nutných k výrobě piva přišly na 200 milionů korun. Slavnostní otevření se uskutečnilo 19. července 2014 a už během podzimu se v pivovaru otevřelo školicí centrum určené budoucím sládkům. V pivovaru se vyrábí pivo značky Albrecht.

Marek Vávra je jedním z finalistů soutěže Manažer roku 2014. Jeho pivovar zvítězil v soutěži o nejlepší turistickou atraktivitu nazvané DestinaCZe 2015 pořádané společností CzechTourism. Patnáctistupňové pivo Albrecht IPA, které se ve frýdlantském pivovaru vyrábí, zase porotci ocenili prvním místem v klání Jarní cena českých sládků 2015.

Liberecký rodák Marek Vávra je ženatý a má čtyři děti.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Články o celebritě

Další Osobnosti

zobrazit profil Kevin Spacey
Kevin Spacey
zobrazit profil Stefan Konarske
Stefan Konarske
zobrazit profil Vladimír Šmicer
Vladimír Šmicer
zobrazit profil Jaroslav Haštava
Jaroslav Haštava
zobrazit profil Pavel Trávníček
Pavel Trávníček
zobrazit profil Jason Statham
Jason Statham