Gustav Pilch

Gustav Pilch

Datum narození: 7. 10. 1951
Místo narození: Nýdek
Profese: zemědělec a politik
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Gustav Pilch zasvětil svůj život zemědělství s výjimkou dvou let, kdy byl také poslancem Federálního shromáždění. V roce 2016 se jako nestraník stal kandidátem KSČM do senátu v obvodě Frýdek-Místek.

Přírodu a zvířata měl Gustav Pilch rád o dětství, v rodném Nýdku v okrese Frýdek-Místek mezi nimi vyrůstal. Vystudoval gymnázium a po něm brněnskou Vysokou školu zemědělskou. V roce 1975 se Gustav Pilch stal zootechnikem. Nastoupil do třineckého JZD Obránců míru. V roce 1988 se stal jeho předsedou a také poslancem Sněmovny národů Federálního shromáždění. Tím byl do roku 1990.

Z čela družsva přes společenské změny po Sametové revoluci neodešel. "Po reorganizaci našeho zemědělství jsem i přes řadu problémů vždy obhájil řídící funkci a v současností předsedám představenvu společnosti AgriCoop Třinec," uvedl o sobě Gustav Pilch.

Na potíže zemědělství upozorňoval i v senátní kampani. Gustav Pilch poukazoval na to, že Československo zemědělské přebytky před rokem 1989 vyváželo. Zato dnes je soběstačné jen ze 40%. Návrat k soběstačnosti v daných podmínkách ale podle Gustava Pilcha není reálný ani do pěti let. Gustav Pilch s manželkou Sylvou přivedli na svět tři syny a mají už čtyři vnoučata.

V obvodě Frýdek-Místek obhajoval mandát senátor ČSSD Petr Gawlas. O senát se pokoušel i Jiří Cieńciała, exministr průmyslu ve vládě Jiřího Rusnoka a exředitel Třineckých železáren. Jiří Cieńciała kandidoval za subjekt OSN, Občané spolu - Nezávislí.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Marek Výborný
Marek Výborný
zobrazit profil Jakub Landovský
Jakub Landovský
zobrazit profil Ivo Valenta
Ivo Valenta
zobrazit profil Přemysl Mališ
Přemysl Mališ
zobrazit profil Viktorie Švédská
Viktorie Švédská
zobrazit profil Ivan Strachoň
Ivan Strachoň
zobrazit profil Jan Lipavský
Jan Lipavský
zobrazit profil Jan Kuchař
Jan Kuchař