Ivan Strachoň

Ivan Strachoň

Datum narození: 28. 12. 1972
Profese: náměstek hejtmana, politik

Související celebrity

Životopis

Náměstek moravskoslezského hejtmana Ivan Strachoň se stal kandidátem KSČM v senátních volbách v říjnu 2016 v obvodě Ostrava-město. Na kraji se jako člen KSČM v koalici s ČSSD čtyři roky staral o investice.

Ivan Strachoň říká, že nemůže bez Ostravy být. Možná to zjistil při studiu Vysoké školy lesnické a dřevařské ve Zvolenu. Vrátil se po jejím absolvování do Ostravy. "Jsem zde doma. Mám rád lidi, kteří tady žijí. Jsou jadrní, upřímní, skromní," uvedl Ivan Strachoň.

Lidí potkává Ivan Strachoň coby hejtmanův náměstek hodně. Zasedá mimo jiné v dozorčích radách Letiště Ostrava a Moravian–Silesian Tourism. Je ve správní radě společnosti Krajská energetická agentura Moravskoslezského kraje. Měl na starosti také územní plánování.

V moravskoslezském zastupitelstvu Ivan Strachoň strávil už tři volební období a v roce 2016 svůj mandát vedle pokusu o senát obhajoval. Uvedl, že nevidí možnost, jak by dosáhl změny, aniž by se angažoval v politice.

V Ostravě-městě uprázdnil senátorské křeslo Jaroslav Palas. ČSSD nominovala podnikatele Josefa Pravdu, lidovci a zelení režiséra Ilju Racka ml. ANO vsadilo na náměstka primátora Radima Babince.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Patrik Nacher
Patrik Nacher
zobrazit profil Tomáš Hanzel
Tomáš Hanzel
zobrazit profil Simona Kratochvílová
Simona Kratochvílová
zobrazit profil Ivana Cabrnochová
Ivana Cabrnochová
zobrazit profil Libor Honzárek
Libor Honzárek
zobrazit profil Antonín Prachař
Antonín Prachař
zobrazit profil Tomáš Martínek
Tomáš Martínek
zobrazit profil Jiří Carbol
Jiří Carbol