Josef Nétek

Josef Nétek

Datum narození: 1. 1. 1954
Místo narození: Bruntál
Profese: politik

Související celebrity

Životopis

Josef Nétek se stal kandidátem KSČM pro senátní volby v říjnu 2016 v obvodu Most. Josef Nátek má zkušenosti z komunální politiky, býval starostou města Lom, je jeho dlouholoetým zastupitelem.

Josef Nétek se narodil v Bruntále a měl 9 sourozenců. Byl druhý nejmladší. Rodiče se brzy přestěhovali do Mostu. Josef Nétek se zde vyučil malířem a nastoupil do Chemických závodů Záluží.

Jako malíř pokojů se živil i u dalších zaměstnavatelů, v roce 1983 ho jako technika angažoval úřad města Lom. Josef Nétek při práci studoval. Nejprve absolvoval průmyslovku v Duchcově, pak ostravskou Vysokou školu báňskou. Zároveň začal v roce 1984 působit v samosprávě Lomu.

Je dlouholetým lomským zastupitelem, v roce 1999 byl zvolen starostou. Stal se i ústeckým krajským zastupitelem KSČM. V senátních volbách 2016 Josef Nétek sliboval pomoc horníkům, kteří kvůli útlumu těžby přicházejí o práci. Zároveň nesouhlasil s tím, aby seniopři měli nízké důchody, když celý život státu přispívali.

Na Mostecku mandát obhaovala senátorka Helena Dernerová ze subjektu Severočeši.cz. ČSSD nasadila bývalého hokejistu Jiřího Šlégra, kandidoval i bývalý vzpěrač Ota Zaremba.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek
zobrazit profil Jiří Peřina
Jiří Peřina
zobrazit profil Tomáš Trč
Tomáš Trč
zobrazit profil Kim Čong-un
Kim Čong-un
zobrazit profil Pavel Fischer
Pavel Fischer
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář
zobrazit profil Jan Zahradil
Jan Zahradil
zobrazit profil Martin Netolický
Martin Netolický