Miroslav Máče

Miroslav Máče

Datum narození: 19. 8. 1956
Místo narození: Český Krumlov
Profese: pedagog, politik, ekonom
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Pedagog a ekonom Miroslav Máče kandidoval za KSČM v senátních volbách v říjnu 2016 v obvodě Český Krumlov. Zde působí v komunální politice. Miroslav Máče už ale býval i poslancem. Rozešel se s ČSSD a vstoupil do KSČM.

Miroslav Máče vystudoval dvě vysoké školy. Nejprve v Praze absolvoval ČVUT, později také VŠE. Do ČSSD Miroslav Máče vstoupil v roce 1989, dříve byl nestraníkem. Nedobrovolně odešel v roce 2010 při obměně okresních funkcionářů.

Pracoval na Státním fondu dopravní infrastruktury, když se rozhodovalo o tom, jaký systém bude na českých dálnicích vybírat mýto od kamiónů. Miroslav Máče se nepřiklonil k mýtným branám firmy Kapsch, ale prosazoval výběr přes satelit Galileo. Pak byl jeho odbor elektronického mýta zrušen.

Zkušenosti ho přivedly do KSČM, s níž sdílí hodnoty a názory. "Obecný blahobyt nevzniká výhradně, když každý sleduje svůj vlastní zájem," řekl Miroslav Máče, přesvědčený, že kapitalismus bude stále obtížněji udržovat svou legitimitu.

V Českém Krumlově post obhajoval senátor ODS Tomáš Jirsa, ČSSD nasadila lékaře Jindřicha Floriána, TOP 09 spisovatele Davida Žáka, lidovci bývalou místostarostku Jitku Zikmundovou.

Miroslav Máče učí na Jihočeské univerzitě, aktivně se věnuje hudbě, dechovým nástrojům.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Aneta Savarová
Aneta Savarová
zobrazit profil Natália Molchanová
Natália Molchanová
zobrazit profil Karina Rchichev
Karina Rchichev
zobrazit profil Luboš Lacina
Luboš Lacina
zobrazit profil Václav Kefurt
Václav Kefurt
zobrazit profil Gabriela Franková
Gabriela Franková