Stanislav Körner

Stanislav Körner

Datum narození: 31. 3. 1967
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: úředník a politik
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Stanislav Körner se stal nestranickým kandidátem KSČM v senátních volbách v říjnu 2016 v obvodu Ústí nad Labem. Stanislav Körner vede jeden z dopravních odborů ústeckého hejtmanství.

Zdálo se přitom, že Stanislav Körner bude vojákem. V roce 1989 absolvoval Vojenskou politickou akademii Klementa Gottwalda v Bratislavě, konkrétně obor vševojskový důstojník. Nastoupil pak k armádnímu pluku do Loun v Ústeckém kraji. Odstěhoval se na čas z rodného Ústí nad Labem, u armády ale Stanislav Körner nezůstal.

Pracoval pro ministerstvo vnitra v odboru imigrační politiky. Zároveň na ústecké filozofické fakultě studoval historii. Měl už za sebou plzeňská práva.

V roce 2014 se měl Stanislav Körner stát ústeckým zastupitelelm za KSČM, ale mandátu se hned po volbách vzdal. Před volbami asi nevěděl, že vedoucí úředník jednoho z odborů hejtmanství nemůže být kvůli střetu zájmů zároveň zastupitelem.

V senátní kampani 2016 Stanislav Körner využil známé komunistické heslo, kdo nepracuje, ať nejí. Přetvořil ho na slogan, kdo nepracuje, ať se nepřežírá. ČSSD v Ústí nad Labem na senátora nominovala zastupitele Vítězslava Štefla, TOP 09 advokátku Ilonu Tajchnerovou, ANO profesora Františka Holešovského.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 JE ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Josef Cogan
Josef Cogan
zobrazit profil Milada Voborská
Milada Voborská
zobrazit profil Ludmila Nedělkova
Ludmila Nedělkova
zobrazit profil Věra Beranová
Věra Beranová
zobrazit profil Josef  Pravda
Josef Pravda
zobrazit profil Tomáš Vandas
Tomáš Vandas
zobrazit profil Martin Havel
Martin Havel
zobrazit profil Ivo Grüner
Ivo Grüner