Mária Koudelová

Mária Koudelová

Datum narození: 11. 4. 1950
Místo narození: Silická Jablonice
Profese: frézařka, odborářka, politička
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Mária Koudelová už poslankyní byla v letech 1986 až 1990. V říjnu 2016 se ucházela o senátorský post v obvodě Blansko jako členka KSČM.

Mária Koudelová se narodila na Slovensku v Silické Jablonici, vyrůstala v Dubnici nad Váhom. Měla celkem šest sourozenců. Do Adamova, který je na půli cesty z Brna do Blanska, odjela na učiliště. Vyučila se frézařství. V Adamově se rovnou provdala a nastoupila do adamovských strojíren, v nichž pak strávila přes čtyři desetiletí.

Vyšvihla se do čela závodních odborů Kovo a při zaměstnání byla na konci 80. let 20. století čtyři roky také poslankyní České národní rady. Po Sametové revoluci Mária Koudelová Odborový svaz Kovo neopustila, stala se naopak součástí jeho republikového vedení. Je také dlouholetou zastupitelkou Adamova.

Pro kandidaturu do senátu se Mária Koudelová v roce 2016 rozhodla kvůli tomu, že chtěla rozmnožit řady komunistického klubu v horní komoře. ČSSD nominovala starostu Blanska Ivo Poláka, KDU-ČSL místostarostku Boskovic Jaromíru Vítkovou, STAN starostu Kuřími Draga Sukalovského.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE




 

Další Politici

zobrazit profil Pavel Pustějovský
Pavel Pustějovský
zobrazit profil Karel Smetana
Karel Smetana
zobrazit profil Šárka Štruplová Růžičková
Šárka Štruplová Růžičková
zobrazit profil Roman Onderka
Roman Onderka
zobrazit profil Radim Bača
Radim Bača
zobrazit profil Ivan Adamec
Ivan Adamec
zobrazit profil Jiří Jureček
Jiří Jureček
zobrazit profil Marcel Chládek
Marcel Chládek