Pavel Studnička

Pavel Studnička

Datum narození: 16. 9. 1953
Místo narození: Praha
Profese: politik KSČM
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Pavel Studnička je sportovec, atletický trenér a politik. Řadí se mezi členy politické strany KSČM. Již 25 let je zastupitelem Pardubic. Rozhodl se kandidovat na post senátora ve volbách 2016 v obvodu číslo 43 – Pardubice.

Pavel Studnička se narodil 16. září 1953 v Praze. Vyučil se leteckým mechanikem a vystudoval Trenérskou školu na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Jako mladý byl Pavel Studnička dorosteneckým mistrem československé republiky v hodu diskem.

Sportu se věnuje celý život. Pavel Studnička působí jako atletický trenér a vedoucí Sportovního centra mládeže Pardubického kraje Českého atletického svazu. Zároveň dlouho pracoval jako dělníkPavel Studnička byl zámečníkem, svářečem i mechanikem. Dokonce se i spolupodílel na rekonstrukci atomového reaktoru v Řeži u Prahy.

Pavel Studnička se stal členem komunistické strany již v roce 1984. Sametová revoluce mu příliš neprospěla, jelikož kvůli ní musel odejít z Tréninkového střediska mládeže pro Východočeský kraj. Přesto je již po celé čtvrtstoletí zastupitelem Pardubic, členem rady města a zastupitelem Městského obvodu Pardubice 5. V roce 2010 Pavel Studnička neúspěšně kandidoval na post pardubického primátora.

Pavel Studnička je ženatý. Má dvě děti a čtyři vnoučata.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Radim Babinec
Radim Babinec
zobrazit profil Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
zobrazit profil Jan Sobotka
Jan Sobotka
zobrazit profil Roman Kubíček
Roman Kubíček
zobrazit profil Eva Valjentová
Eva Valjentová
zobrazit profil Marie Jílková
Marie Jílková
zobrazit profil Martina Dlabajová
Martina Dlabajová