Veronika Vrecionová

Datum narození: 8. 9. 1965
Místo narození: České Budějovice
Profese: europoslankyně ODS, někdejší senátorka a starostka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Veronika Vrecionová, někdejší starostka obce Přezletice, bývalá senátorka a poslankyně, ve volbách 2019 získala křeslo v Evropském parlamentu.

Po absolvování Obchodní fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze Veronika Vrecionová pracovala v Kanceláři prezidenta republiky Václava Havla. Roku 1993 se začala věnovat mj. poradenství v oblasti obchodu a reklamy.

VERONIKA VRECIONOVÁ - ROZHOVOR PRO REFLEX

Vrecionová byla strostkou devět let

Členkou strany občanských demokratů se Veronika Vrecionová stala v roce 2005 a hned následující rok zasedla v zastupitelstvu obce Přezletice, kde byla starostka do roku 2014, kdy se ODS dostala do opozice.

Ve volbách 2008 Veronika Vrecionová kandidovala do Zastupitelstva Středočeského kraje na nevolitelném 44. místě. Uspěla ale ve volbách 2010, kdy se stala senátorkou za obvod č. 28 - Mělník za ODS. V horní komoře byla místopředsedkyní Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu.

Do politiky se vrátila coby poslankyně

Ve volbách 2016 do Senátu Veronika Vrecionová dostala od ODS příležitost mandát v obvodu č. 28 - Mělník obhájit, což se jí nepodařilo. Do vysoké politiky se vrátila po volbách 2017, kdy získala poslanecký mandát.

Ve volbách do EP 2019 zaujala třetí příčku na kandidátce občanských demokratů a byla zvolena europoslankyní. V červnu 2023 nahradila ve funkci předsedy poslaneckého klubu ODS v Evropském parlamentu Jana Zahradila.

O VERONICE VRECIONOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Veronika Vrecionová je vdaná. S manželem Davidem má dceru Julii. Z předchozího vztahu s Alexandrem Vondrou má syna Jáchyma.

 

Články o celebritě

Babišova Klára, Nerudová, matador Vondra či Pirát s kočárkem: Kdo jsou lídři eurovoleb 2024? Babišova Klára, Nerudová, matador Vondra či Pirát s kočárkem: Kdo jsou lídři eurovoleb 2024? Exministři Alexandr Vondra (ODS) a Klára Dostálová (za ANO) vedou do boje o Brusel v eurovolbách 202... číst článek
Vondra lídrem Spolu. Syna má i s českou političkou, restartoval kariéru v Bruselu Vondra lídrem Spolu. Syna má i s českou političkou, restartoval kariéru v Bruselu Jedničkou společné kandidátky SPOLU v eurovolbách 2024 se stal současný europoslanec a exministr Ale... číst článek
Nevkusná drzost, pustil se Fiala do Babiše. Expremiér: Nenechám se poučovat akademikem Nevkusná drzost, pustil se Fiala do Babiše. Expremiér: Nenechám se poučovat akademikem Do střetu se znovu dostal premiér Petr Fiala (ODS) s šéfem opozice a svým předchůdcem Andrejem Babiš... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Petr Stuchlík
Petr Stuchlík
zobrazit profil Miroslav Samaš
Miroslav Samaš
zobrazit profil Alena Dernerová
Alena Dernerová
zobrazit profil Luboš Peterka
Luboš Peterka
zobrazit profil Anna Falcká
Anna Falcká
zobrazit profil Marian Bojko
Marian Bojko
zobrazit profil Marek Lahoda
Marek Lahoda
zobrazit profil Jiří Paroubek
Jiří Paroubek