Jan Cimický

Datum narození: 23. 2. 1948
Místo narození: Praha
Profese: psychiatr, spisovatel
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Jan Cimický je kontroverzní psychiatr, jehož ordinací Modrá laguna prošlo i množství celebrit - léčila se u něj Iveta Bartošová, ale i třeba herec Petr Haničinec.

Vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a již od této doby se soustředil na psychiatrii. Do roku 1996 pracoval v Psychiatrické léčebně v Bohnicích. V letechy 1981 až 1996 zde Jan Cimický působil jako primář socioterapeutického a rehabilitačního oddělení. Poté, co odešel, si otevřel soukromou ordinaci Modrá laguna.

JAN CIMICKÝ PROMLUVIL O ZNÁSILNĚNÍ

Cimický moderoval Noční Mikrofórum

Stal se předsedou České sekce Mezinárodní organizace autorů dobrodružné a detektivní literatury a členem Obce spisovatelů a francouzské psychiatrické společnosti. Jan Cimický také moderoval pořad Noční Mikrofórum na Českém rozhlasu Dvojka v pátek večer.

Mezi nejznámější tituly Jana Cimického patří Noční pacient, Útěk do klece nebo Ve stínu draka.

Jan Cimický měl zneužívat pacientky

V roce 2016 na sebe Jan Cimický upoutal pozornost společnosti kvůli svým xenofobním výrokům o muslimech.

V listopadu 2021 začala policie prověřovat výpovědi několika žen, že Jan Cimický sexuálně zneužíval své pacientky. Počátkem dubna 2022 policie na svém webu informovala o zahájení psychiatrova trestního stíhání, a to za znásilnění a vydírání.

Policisté v říjnu 2022 odeslali návrh na podání obžaloby Jana Cimického. Podle nich se mezi lety 1980 a 2016 dopustil celkem 28 případů znásilnění a vydírání. V lednu 2024 stanul před soudem, který řeší jeho obžalobu ze 4 znásilnění a 35 případů vydírání se sexuálním podtextem.

O JANOVI CIMICKÉM ČTĚTE ZDE>>

Jan Cimický je ženatý.

 

 

 

 

Články o celebritě

Případ Jana Cimického (75) znovu u soudu: Zneužil i nezletilou? Případ Jana Cimického (75) znovu u soudu: Zneužil i nezletilou? Na 39 skutků proti pacientkám, mezi které patří znásilnění a desítky vyhrožování se sexuálním podtex... číst článek
Psychiatr Cimický (76) v soudní síni: Odborník na řeč těla má o jeho vystupování jasno Psychiatr Cimický (76) v soudní síni: Odborník na řeč těla má o jeho vystupování jasno Pohublý a viditelně unavený…Tak působil známý psychiatr Jan Cimický (76), když poprvé dorazil se svý... číst článek
Tři roky pro Cimického za desítky let násilí? Advokátka obětí řekla, zda by to bylo spravedlivé Tři roky pro Cimického za desítky let násilí? Advokátka obětí řekla, zda by to bylo spravedlivé 3 roky odnětí svobody za téměř pět dekád sexualizovaného násilí  -  dalo by se toto považovat za dos... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Milan Kundera
Milan Kundera
zobrazit profil Miroslav Zikmund
Miroslav Zikmund
zobrazit profil Ilona Tajchnerová
Ilona Tajchnerová
zobrazit profil Michal Stehlík
Michal Stehlík
zobrazit profil Tomáš Fadrný
Tomáš Fadrný
zobrazit profil Jiří Oberfalzer
Jiří Oberfalzer
zobrazit profil Dominik Roubínek
Dominik Roubínek
zobrazit profil Eliška Kaplicky
Eliška Kaplicky