Daisy Ridley

Daisy Ridley

Datum narození: 10. 4. 1992
Místo narození: Wesminster, Londýn
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka Daisy Ridley dostala hlavní ženskou roli ve velkofilmu natočeném podle knihy slavné autorky detektivek Agathy Christie Vražda v Orient expresu, a to po boku Johnnyho Deppa.

Kromě thrilleru Murder on the Orient Express režiséra Kennetha Branagha byla Daisy Ridley obsazena do hlavní role ve sci-fi Star Wars: Episoda VIII režiséra a scénáristy Riana Johnsona. V detektivce natočené podle bestselleru Agathy Christie se Daisy Ridley před kamerou objevila nejen s Johnnym Deppem, ale také třeba se slavnou Judi Dench. Poprvé se půvabná britská herečka ve sci-fi sérii předvedla ve filmu Star Wars: Síla se probouzí (2015), kde hlavní postavu ztvárnil Harrison Ford. Tento snímek udělal z do té doby neznámé herečky hvězdu. Role Rey jí prostě sedla.

Daisy Ridley, celým jménem Daisy Jazz Isobel Ridley, navštěvovala Tring Park School for the Performing Arts v Hertfordshiru, kde odpromovala v roce 2010. Kumšt má v rodině, její prastrýc byl herec Arnold Ridley, známý ze sitcomu Dad's Army.

Před Star Wars se Daisy Ridley objevila v několika televizních pořadech, v krátkém filmu či v hudebním videu; herecké zkušenosti sbírala v epizodních rolích v seriálech Pan Selfridge nebo Tichý nepřítel.

 

Další Herci

zobrazit profil Eliška Jansová
Eliška Jansová
zobrazit profil Dave Bautista
Dave Bautista
zobrazit profil Sofia Hublitz
Sofia Hublitz
zobrazit profil Michael Douglas
Michael Douglas
zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Anna Stropnická
Anna Stropnická
zobrazit profil Pavel Kikinčuk
Pavel Kikinčuk