Pavel Zacha

Datum narození: 6. 4. 1997
Místo narození: Brno
Váha: 97 kg
Výška: 191 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Pavel Zacha je český hokejový útočník hrající za tým New Jersey Devils v zámořské NHL. Draftován byl v roce 2015 již v prvním kole jako 6. v pořadí.

Pavel Zacha patří k největším příslibům českého hokeje za poslední léta. Hokejově vyrůstal v Liberci, kde už ve čtrnácti letech zářil ve výběrech U16 a U18. Právě v dresu Bílých tygrů v sezoně 2013/14 okusil extraligu, následně odešel do zámoří zkusit štěstí v tamní juniorce.

Hokejový centr Pavel Zacha se v juniorské OHL uchytil v týmu Sarnia Sting. Už ve své první sezoně patřil k nejlepším hráčům v týmu a v druhém ročníku dokonce vyhrál týmové bodování, když v 51 zápasech zaznamenal 64 bodů (28+36). Dne 27. června 2015 byl Pavel Zacha draftován v prvním kole draftu jako 6. celkově týmem New Jersey Devils.

V sezoně 2015/16 klub Zachu povolal do NHL k poslednímu utkání sezony. Nastoupil v jednom útoku s Patrikem Eliášem a k výhře New Jersey nad Torontem 5:1 pomohl dvěma nahrávkami. V sezoně 2016/17 si Zacha v Devils vybojoval stále místo v A-Týmu.

Pavel Zacha svůj první gól v NHL vstřelil 3. listopadu 2016 v zápase s Floridou. Na výhru však jeho trefa nestačila a tým Jaromíra Jágra porazil Devils 4:3 po prodloužení.

Pavel Zacha prošel speciálním sportovním programem svého otce Kamevéda. V osmi měsících uměl Zacha chodit. Ve dvou letech jezdil na kole a za další dva roky hrál skvěle tenis.

Pavel Zacha - Vše o hokejovém útočníkovi čtěte ZDE

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Jaroslav Bednář
Jaroslav Bednář
zobrazit profil Karim Benzema
Karim Benzema
zobrazit profil Radoslav Kováč
Radoslav Kováč
zobrazit profil Tomáš Ujfaluši
Tomáš Ujfaluši
zobrazit profil Ladislav Vízek
Ladislav Vízek
zobrazit profil Albiach Roger Néstor
Albiach Roger Néstor
zobrazit profil Daniel Pudil
Daniel Pudil
zobrazit profil Josef Šural
Josef Šural