Marek Svatoš

Marek Svatoš

Datum narození: 17. 9. 1982
Datum úmrtí: 5. 11. 2016
Místo narození: Košice
Váha: 82 kg
Výška: 180 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Marek Svatoš byl slovenský hokejový útočník, který v zámořské NHL odehrál přes 350 zápasů. Dne 5.11.2016 ho našla bez známek života jeho manželka Diana.

Hokejový útočník Marek Svatoš byl odchovancem VSŽ Košice. Už v 17ti zářil mezi juniory do dvaceti let a následně přesídlil do zámořské juniorky WHL. Svatoše si v 7. kole draftu NHL v roce 2001 vybral klub Colorado Avalanche z 227. místa. V NHL Svatoš debutoval v sezoně 2003/04. Kromě Colorada nastupoval v NHL za Nashville Predators a Ottawu Senators.

Marek Svatoš se v jednom týmu potkal i s českými hokejisty Milanem Hejdukem, Martinem Škoulou či Davidem Kočím. Patřil mezi největší talenty slovenského hokeje, ale kariéru mu značně brzdila zranění. V dresu národního týmu se však zúčastnil ZOH v Turíně 2006 i MS 2010 v Německu.

Marek Svatoš ukončil četnými zraněními provázenou kariéru v roce 2014 poté, co s mateřským týmem HC Košice získal titul ve slovenské extralize. Dne 5. listopadu 2016 našla někdejšího talentovaného hokejistu bez známek života manželka Diana v jejich domě v Denveru. Podle serveru Pluska.sk se Marek Svatoš předávkoval léky. Kromě manželky po sobě zanechal i dvě děti.

Marek Svatoš - Vše o smrti hokejisty najdete ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Charouz
Jan Charouz
zobrazit profil Tomáš Jun
Tomáš Jun
zobrazit profil Marcel Gecov
Marcel Gecov
zobrazit profil Karel Nocar
Karel Nocar
zobrazit profil Jaroslav Bednář
Jaroslav Bednář
zobrazit profil Sergio Ramos García
Sergio Ramos García
zobrazit profil Ana Ivanovič
Ana Ivanovič
zobrazit profil Milan  Toman
Milan Toman