Stephen Hawking

Datum narození: 8. 1. 1942
Datum úmrtí: 14. 3. 2018
Místo narození: Oxford, Spojené království
Profese: teoretický fyzik

Související celebrity

Životopis

Stephen Hawking byl britský teoretický fyzik a matematik. Jeho život výrazně ovlivnila amyotrofická laterální skleróza, tedy choroba, která způsobuje postupné ochrnutí celého těla.

Stephen Hawking se narodil v Oxfordu v Anglii. Ve svých osmi letech se s rodinou přestěhoval severně od Londýna do St. Albans. Tam chodil do výběrové školy. Jeho otec si přál, aby studoval lékařství, Stephen Hwaking se však zajímal především o matematiku a fyziku.

STEPHEN HAWKING - TÝRÁNÍ CHOTÍ NIKDY NEPŘIZNAL

Ještě před maturitou byl přijat na Oxfordskou univerzitu, kde později patřil mezi nejnadanější žáky fyziky. V roce 1963 začal Stephen Hawking studovat kosmologii v Cambridgi a v roce 1966 dosáhl titulu Ph.D.

Poté Stephen Hawking pracoval jako výzkumník v Cambridgi. Později se stal Lukasiánským profesorem, kterým byl např. Isaac Newton. Podílel se na výzkumu v oboru teoretické fyziky. V roce 2010 prohlásil, že je možné cestovat časem, ale pouze dopředu.

Stephen Hawking patřil mezi členy několika významných společností, mj. Královské společnosti nebo Papežské akademie věd. Získal řadu ocenění, včetně Wolfovy ceny za fyziku, Ceny prince Asturského a Copleyho medaile.

O STEPHENU HAWKINGOVI ČTĚTE ZDE>>

I přes své výzkumy, časovou vytíženost a závažné onemocnění (amyotrofickou laterální sklerózu, která způsobuje postupné ochrnutí celého těla) se Stephenovi Hawkingovi dařilo udržovat rodinný život, měl tři děti. Vědec zemřel 14. března 2018.

 

Články o celebritě

Orgie s nezletilými na Epsteinově ostrově: Mezi odtajněnými jmény Clinton, Copperfield či fyzik Hawking Orgie s nezletilými na Epsteinově ostrově: Mezi odtajněnými jmény Clinton, Copperfield či fyzik Hawking Rozvětvený skandál pedofilního finančníka Jeffreyho Epsteina (†66) otevřel další kapitolu. Dolarový ... číst článek
Expo v Dubaji: Svět patří raketám a robotům. USA oslavují Muska, Češi Čapka Expo v Dubaji: Svět patří raketám a robotům. USA oslavují Muska, Češi Čapka Krásy krajiny, slavná historie a nadějná budoucnost – to jsou zřejmě tři nejčastější témata, kterými... číst článek
Zemřel spoluzakladatel „kbelíkové výzvy" Patrick Quinn (†37): Podlehl ALS, proti které bojoval Zemřel spoluzakladatel „kbelíkové výzvy" Patrick Quinn (†37): Podlehl ALS, proti které bojoval Na následky amyotrofické laterální sklerózy (ALS) ve Spojených státech zemřel Patrick Quinn, jeden z... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Leopold Hilsner
Leopold Hilsner
zobrazit profil Milan Plodík
Milan Plodík
zobrazit profil Veronika Korytářová
Veronika Korytářová
zobrazit profil Martin Trnavský
Martin Trnavský
zobrazit profil Cindy Crawford
Cindy Crawford
zobrazit profil Vladislav Rousek
Vladislav Rousek
zobrazit profil Miroslav Etzler
Miroslav Etzler