Petr Robejšek

Datum narození: 10. 12. 1948
Místo narození: Zlín
Profese: politolog, publicista, zakladatel strany Realisté
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Petr Robejšek, držitel státního vyznamenání od prezidenta Zemana, koncem roku 2016 založil politickou stranu Realisté, jejímž byl mentorem.

Dr. habil. Petr Robejšek je známý český politolog, politický komentátor a publicista žijící v Německu. Na Karlově univerzitě vystudoval sociologii a sociální psychologii, v roce 1975 emigroval z Československa a studoval na univerzitě v Hamburku národní hospodářství.

PETR ROBEJŠEK V ROZHOVORU PRO REFLEX

Petr Robějšek řídil mezinárodní institut

Politolog Petr Robejšek byl v letech 1982 až 1998 vědeckým pracovníkem Mezinárodního institutu pro politiku a hospodářství, následně v období od roku 1998 do roku 2007 tento institut šéfoval. Roku 2007 začal působit jako nezávislý poradce pro strategické otázky. Radil např. společnostem Daimler Benz, Shell či Haniel.

V mediálním světě Petr Robejšek působí od roku 1989, kdy přispíval do časopisů Reflex či Respekt. Stal se častým hostem Českého rozhlasu a České televize a pustil se do psaní blogu pro server Aktuálně.cz.

Robejškovi Realisté ve volbách propadli

Dne 28. října 2016 obdržel Petr Robejšek Medaili Za zásluhy I. stupně od prezidenta Miloše Zemana, konkrétně za zásluhy o stát v oblasti školství. Stal se tak součástí kontroverzního udělování státních vyznamenání. Českou společnost rozdělilo rozhodnutí Miloše Zemana neocenit přeživšího holokaustu Jiřího Bradyho.

O PETRU ROBEJŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

V listopadu 2016 Petr Robejšek založil pravicově-konzervativní politickou stranu Realisté, jejímž byl mentorem. V parlamentních volbách 2017 strana neuspěla. V médiích se tehdy objevila informace, že ji financuje investiční skupina Penta, což však Petr Robejšek odmítl. V roce 2019 byli Realisté rozpuštěni.

 

 

Články o celebritě

Do TOP 09 se hrnou lidé i přes bídné volby. Libují si i propadlí Zelení a Svobodní Do TOP 09 se hrnou lidé i přes bídné volby. Libují si i propadlí Zelení a Svobodní Zájem lidí o vstup do TOP 09 od voleb stále trvá, i když strana získala v podzimních volbách lehce p... číst článek
„Eurohujeři vs. eurobubáci“: Kdo chce pryč z EU a která strana míří ještě hlouběji? „Eurohujeři vs. eurobubáci“: Kdo chce pryč z EU a která strana míří ještě hlouběji? Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v obsáhlém projevu v Brně mluvil o „bláznech a polobláznech“, kteří ... číst článek
Exkluzivní průzkum: ANO vede o „parník“, ČSSD předběhli komunisté. ODS dotahuje Exkluzivní průzkum: ANO vede o „parník“, ČSSD předběhli komunisté. ODS dotahuje Politické strany odstartovaly horkou fázi volebních kampaní a klíčová témata se chystají i během dal... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Pavel Růžička
Pavel Růžička
zobrazit profil Josef Švarcbek
Josef Švarcbek
zobrazit profil Jan Zahradil
Jan Zahradil
zobrazit profil Markéta Wernerová
Markéta Wernerová
zobrazit profil Jan Hamáček
Jan Hamáček
zobrazit profil Rostislav Vyzula
Rostislav Vyzula
zobrazit profil Lenka Kozlová
Lenka Kozlová