Joakim Brodén

Joakim Brodén

Datum narození: 5. 10. 1980
Místo narození: Falun, Švédsko
Profese: zpěvák, kytarista, klávesista, skladatel
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Joakim Brodén v anketě Český slavíka Mattoni 2016 skončil pátý. V roce následujícím byl švédský heavy metalista s hlasování vyloučen, jelikož česká scéna není jeho mateřskou.

Švédský zpěvák, klávesista, kytarista a skladatel Joakim Brodén byl v letech 1995 až 1999 členem skupiny Stormwind, kde hrál na klávesy. Roku 1999 založil skupinu Sabaton, kde šest let hrál též na klávesy a poté se začal věnovat především zpěvu.

JOKIM BRODÉN V PRAZE PŘEDSTAVIL NOVÉ ALBUM

Heavy metalista Joakim Brodén se hlásí k českým kořenům, jeho matka Anny prý pochází z někdejšího Československa. Otec Ulf Brodén je Švéd. Za své tvrzení o českém původu byl opakovaně označen za lháře, že si české předky vymyslel, aby se v ČR více zviditelnil, což mu u fanoušku reputaci nijak nepošpinilo. Na veřejnosti se s oblibou chlubí českým pasem, aby potvrdil svůj původ. Pravdou tedy je, že má minimálně dvojí občanství.

Hudebník Joakim Brodén se svou skupinou Sabaton složil skladby, jejichž texty vychází z českých dějin. O českém hrdinovi Karlu Janouškovi zpívá v písni Far from the Fame, ve skladbě 1648 o třicetileté válce a v Aces in Exile zmiňuje československé hrdiny. Skupina má na konte mj. alba The Art Of War (2008), Coat Of Arms (2010), Carolus Rex (2012), Heroes (2014) či The Last Stand (2016).

V ankěte Český slavík Mattoni 2016 Joakim Brodén skončil pátý. V roce následujícím pořadatelé zpřísnili pravidla a hevymetalistu z hlasování vyloučili, jelikož česká scéna není jeho mateřskou.

O JOAKIMU BRODÉNOVI ČTĚTE ZDE>> 

Zálibou Joakima Brodéna je české pivo.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Bobby  Brown
Bobby Brown
zobrazit profil Michael Jackson
Michael Jackson
zobrazit profil Matěj Ruppert
Matěj Ruppert
zobrazit profil Daniel Landa
Daniel Landa
zobrazit profil Lemmy Kilmister
Lemmy Kilmister
zobrazit profil Elvis Presley
Elvis Presley
zobrazit profil Gabriela Gunčíková
Gabriela Gunčíková
zobrazit profil Helena Zeťová
Helena Zeťová