Kristýna Frejová

Kristýna Frejová

Datum narození: 26. 10. 1971
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečka Kristýna Frejová je dcerou někdejšího hereckého páru Věry Galatíkové a Ladislava Freje. Do povědomí široké veřejnosti se jako především divadelní herečka dostala rolí v seriálu Rapl.

Ve šlépějích slavných rodičů, herců Věry Galatíkové a Ladislava Freje, se vydala nejen jejich dcera Kristýna, ale též její mladší bratr Ladislav. Po DAMU, kde Kristýnu Frejovou řemeslu učily takové kapacity jako Jiří Adamíra či Viktor Preiss, nastoupila do Divadla Labyrint, tedy dnešního Švandova divadla. Za Sonety a Tabákovou cestu byla tehdy nominována na Cenu Alfréda Radoka v sekci Talent roku.

Ze svých dalších rolí si Kristýna Frejová cení Máši v Rackovi (Divadlo Bez zábradlí), Varvary z Višňového sadu, Elizabeth Proctorové z Čarodějek ze Salemu, Královny z Dvojhlavého orla a Anny z představení Na dotek (Divadlo Rokoko). Ve Švandově divadle působila ve stálém angažmá od roku 2002 (Kdo je tady ředitel?, Kurz negativního myšlení), spolupracovala s Letními shakespearovskými slavnostmi (Hamlet, Jak se vám líbí?, Večer tříkrálový) či s Divadlem Palace (Líbánky aneb Láska ať jde k čertu).

Dcera slavného herecké dvojice Kristýna Frejová si zahrála v komediálním seriálu Motel Anathema (1998) s Oldřich Vlachem v hlavní roli, v televizní komedii Věrní abonenti (2001), kde ústřední postavu ztvárnil Karel Roden. Další menší roli zpodobnila na stříbrném plátně, a to ve filmu Martina Dolenského Chyťte doktora. Zde se na place potkala s Tatianou Vilhelmovou, Ivou Janžurovou, Vladimírem Javorským, Pavlem Landovským, Kryštofem Hádkem nebo Markem Vašutem a Petrem Čtvrtníčkem. Zahrála si v životopisném dramatu Příběh kmotra (2013) s Ondřejem Vetchým, který v něm zpodobnil slavného českého mafiána Radovana Krejčíře.

KRISTÝNA FREJOVÁ A BRUTÁLNÍ PŘEPADENÍ

Televizní diváci mohli Kristýnu Frejovou vidět také v seriálech s nebo Já, Mattoni s Davidem a Aloisem Švehlíkovými v hlavních rolích. Jedné ze stěžejních seriálových úloh se dcera slavných rodičů dočkala v krimi sérii České televize Rapl (2016), kde si zahrála manželku klíčové postavy - policejního náčelníka - v podání Alexeje Pyška.

Kristýna Frejová má dceru Ráchel.

 

Články o celebritě

Frejová s maminkou Galatíkovou (†69) v šatně: Dojemná historka se svetrem! Frejová s maminkou Galatíkovou (†69) v šatně: Dojemná historka se svetrem! Není dne, aby herečka Kristýna Frejová (52) nemyslela na svou maminku Věru Galatíkovou (†69), která ... číst článek
Tereza Kostková: Propálila těhotenství Tereza Kostková: Propálila těhotenství Hvězda filmu Fotograf, herečka a dabérka Máša Málková (40), je v požehnaném stavu. Veřejnost se rado... číst článek
Saudkova filmová milenka Málková (40): Utajené těhotenství! Saudkova filmová milenka Málková (40): Utajené těhotenství! Herečka, kterou do povědomí dostal film inspirovaný životem Jana Saudka (88) Fotograf, Máša Málková ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Bruce Willis
Bruce Willis
zobrazit profil Jan Kuželka
Jan Kuželka
zobrazit profil Hanns Zischler
Hanns Zischler
zobrazit profil Evelyna Steimarová
Evelyna Steimarová
zobrazit profil Elliot Page
Elliot Page
zobrazit profil Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
zobrazit profil Richard Genzer
Richard Genzer
zobrazit profil Vilma Cibulková
Vilma Cibulková