Michał  Żebrowski

Michał Żebrowski

Datum narození: 27. 6. 1972
Místo narození: Varšava, Polsko
Profese: herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Polský herec Michał Zebrowski, který ve vlasti zazářil ve filmech Pan Tadeáš a Ohněm a mečem, se do povědomí české veřejnosti dostal zejména komedií Všechno nebo nic.

Před kamerou se Michał Żebrowski, který již od dětství snil o tom, že bude hercem, poprvé objevil při natáčení méně známého snímku Samowolka, a to dva po ukončení studiu na Liceu Mikolaja Reja (1991) ve Varšavě. V tomto dramatu, které pojednává o děsivých poměrech v blíže nespecifikované vojenské jednotce, dostal jednu z hlavních rolí; stejně jako ve snímku Poznaň 56 (1996) o dělnické vzpouře.

Michał Żebrowski zazářil v roce 1999 v historickém příběhu z napoleonských válek Pan Tadeáš a ve válečném výpravném velkofilmu Ohněm a mečem, a stal se idolem polské mládeže. Roku 2004 byl Michał Żebrowski nominován za hlavní roli v psychologickém dramatu ze současnosti Šrámy (je o tom, jak události z dětství dokážou ovlivnit život v dospělosti) na polského Orla, tamní obdobu našeho Českého lva. Cenu za nejlepší mužský výkon však nezískal.

Čeští diváci si na Michała Żebrowskiho mohou vzpomenout z koprodukčního historického dramatu Jánošík - Pravdivá historie (2009). Hlavní postavu v něm ztvárnil Václav Jiráček. V prosinci 2016 přišla do kin romantická komedie o hledání toho správného (nebo té správné) Všechno nebo nic, kde si kromě Michała Żebrowskiho zahráli Táňa Pauhofová, Klára Issová, Paweł Deląg, Ondřej Sokol, Ľuboš Kostelný, Zuzana Kronerová, Luděk Sobota, Jan Budař, Vlastina Svátková, Petra Hřebíčková, Leoš Mareš a další.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Karel Fiala
Karel Fiala
zobrazit profil Kamila Janovičová
Kamila Janovičová
zobrazit profil Petr Šimčák
Petr Šimčák
zobrazit profil Ondřej Rychlý
Ondřej Rychlý
zobrazit profil Ben Mendelsohn
Ben Mendelsohn