Paweł  Deląg

Paweł Deląg

Datum narození: 29. 4. 1970
Místo narození: Krakov, Polsko
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Polský herec Paweł Deląg ve své vlasti získal velkou popularitu. Byl dokonce zvolen nejatraktivnějším hercem. Českým divákům se předvedl v romantické komedii Všechno nebo nic.

Na stříbrném plátně se Paweł Deląg poprvé objevil v životopisném dramatu Stevena Spielberga Schindlerův seznam (1993) s Liamem Neesonem v hlavní roli. Velkou hereckou příležitost dostal v německo-maďarském sci-fi thrilleru Smrt v mělké vodě (1994). Obsazen byl i v dalších zemích, např. ve francouzském snímku Sortez des rangs či v ruském historickém dramatu Viking, kde dostal jednu z hlavních rolí. V Polsku se takové příležitosti dočkal v dramatu Quo Vadis (2001) - byl obsazen do role římského důstojníka Marca Vinicia.

Největší popularity se Paweł Deląg dočkal právě v rodném Polsku, kde si zahrál v řadě filmů, seriálů, ale také účinkoval v nejrůznějších televizních reality show. Roku 2001 vyhrál anketu časopisu Tele tygodnia o nejpřitažlivějšího herce.

V české produkci Paweł Deląg ztvárnil jednu ze stěžejních postav v romantické komedii o hledání ideálního vztahu Všechno nebo nic, kde si zahráli Táňa Pauhofová, Klára Issová, Michał Żebrowski, Ondřej Sokol, Ľuboš Kostelný, Zuzana Kronerová, Luděk Sobota, Jan Budař, Vlastina Svátková, Petra Hřebíčková, Leoš Mareš a další.

Paweł Deląg s herectvím začal již v dětství; šlo o drobná divadelní vystoupení či různé soutěže. Po absolvování Národní divadelní akademii Ludvika Solskiego v Krakowě na divadelních prknech debutoval roku 1993 v roli zloděje Lamagiho ve hře Malované na skle.

 

Další Herci

zobrazit profil Jana Kovalčiková
Jana Kovalčiková
zobrazit profil Marilyn  Monroe
Marilyn Monroe
zobrazit profil Barbora Seidlová
Barbora Seidlová
zobrazit profil Vladimír Hajdu
Vladimír Hajdu
zobrazit profil Jiří Kodet
Jiří Kodet
zobrazit profil Mahulena Bočanová
Mahulena Bočanová
zobrazit profil Pavel Kříž
Pavel Kříž
zobrazit profil Vlasta Chramostová
Vlasta Chramostová